Därför är doktor Mikael med i Talang – TV4 avslöjar sanningen

Numera är fredagarna ”Talang-fredag” i de flesta av våra svenska hem. Trots att självklarheten har varit självklar sedan länge har fler frågetecken funnits kring årets säsong. Många överraskningar väntar när doktor Mikael Sandström dyker upp på scen.

Årets Talang är i full gång och varje fredag imponerar flera personer juryn med sina extraordinära kunskaper. Det har länge varit oklart hur säsongen kommer att se ut.

På grund av coronapandemin har tävlingen varit tvungen att sända utan publik och efter att Alexander Bard kritiserat black lives matter-rörelsen på Twitter, beslutade TV4 att stänga av opinionsbildaren från juryn.

Alexander Bard har tidigare tillsammans med Bianca Ingrosso och David Batra gjort succé. Men efter kanalens besked blev det tyst om vem som skulle kunna tänkas ersätta jurymedlemmen.

Strax före premiärstart avslöjades två helt nya ansikten i Nyhetsmorgon. Regissören Edward af Sillén och sångerskan Sarah Dawn Finer, har fått äran att ta över rollen som jurymedlemmar.

Alexander Bard är inte det enda bortfallet som tittarna har oroat sig för. Samir Badran har under flera säsonger varit en uppskattad sidekick för Talang tillsammans med Pär Lernström. Men efter att Samir börjat studera till mäklare har han tagit ett steg bort från rampljuset och idag är det sällan man ser honom i offentligheten.

Han har dessutom meddelat på sina sociala medier att han vill lämna kändisskapet bakom sig för att kunna fokusera på sina studier. TV4 var länge hemlighetsfulla kring frågan om han skulle återvända till programmet för årets säsong. Men glädjebeskedet kom, Samir skulle precis som vanligt dyka upp i tv-rutan.

”Talang leds av programledare Pär Lernström och sidekick Samir Badran och har premiär i vår på TV4 och TV4 Play”, skrev TV4 i ett pressmeddelande då.

Årets säsong av Talang verkar bjuda på många överraskningar. Ett annat känt ansikte dyker upp i tv-rutan under fredagens direktsändning.

Det är för att förklara fenomenet gåshud som doktor Mikael Sandström kallas upp på scen av Pär Lernström. Något spexigt partytrick bjuder han inte på, även om hans underhållande sätt att förklara kroppens funktioner på, även gör sig förtjänat av juryns beundrande blickar.

– Gåshuden är ett gammalt fenomen från då vi hade päls. Det är ju såhär att huden är människans största organ, tro mig det är så, säger doktor Mikael innan han drar upp en storbild på mänskliga hårsäckar.

TV4 förklarar nu i ett meddelande till Hänt, varför de valde att ta in doktor Mikael i programmet.

– När man tittar på Talang och får uppleva den ena känsloexplosionen efter den andra så vill man ju veta vad som händer i kroppen. Så vi bestämde oss för att ringa in Sveriges främste expert på gåshud och dessutom den mest pedagogiske läkaren vi känner till. Tankarna fördes direkt till doktor Mikael, säger Caroline Norrby, exekutive producent, till Hänt.

Sponsrat innehåll

Andra läste även