Därför känns det annorlunda andra gången du blir kär

​Oavsett hur du minns din första kärlek, så kommer du förmodligen aldrig känna på exakt samma sätt igen. Vi vet varför.

  1. Du kommer att falla för personen gradvis

När man är kär för första gången blir man oftast tagen med storm. Förälskelsen sker snabbt. Men nästa gång man får känslor för någon kommer man att vara mer erfaren och på så sätt mer på sin vakt. Du har varit med om detta tidigare och kommer inte vilja rusa in i något.

2. Du har bättre kontakt med dina känslor

När man går in i en relation för första gången är allting nytt. En stor del av den tiden kan det vara svårt att veta om det är riktig kärlek du känner eller bara en crush. Efter att man gått vidare från sin första kärlek kommer man känna igen känslan när den uppstår nästa gång och då vet man vad man vill få ut av det.

3. Du är mer erfaren
När man blir kär första gången är såklart olika från person till person, men de flesta brukar känna de här känslorna i ung ålder. Du kanske är förälskad i någon i skolan, men vågar inte prata med personen och sedan händer det inget mer. Det är vanligt att känna ångest över att man aldrig vågade ta kontakt med sin crush, så nästa gång du får de här känslorna för någon så har du varit med om det förr och vågar förhoppningsvis göra något åt det.

4. Du vet att kärlek inte är ALLT
Är du kär för fösta gången har du ofta mycket känslor i kroppen som ibland kan vara svåra att kontrollera. Det är lätt att nästan bli lite besatt av personen och tar det slut så känns det som att världen kommer att gå under. Men sedan inser du att världen faktiskt fortsätter att rulla på.

5. Du vet att det finns risk för ett heartbreak
Första gången man är kär beskrivs ofta som att sväva på rosa moln. Du ser allt det positiva hos personen och det mindre bra sakerna märker du inte över huvudtaget. När de sedan tar slut med den här personen kommer det att göra riktig ont. När du blir kär andra gången är det självklart lika underbart, men samtidigt läskigt då du vet att det kan ta slut igen och hur jobbigt det är.

6. Du kommer att vara genuint glad 
När man går in i en relation med någon efter att ha varit i en tidigare, så känner man sig ofta mer säker än tidigare. Det är lättare att kräva den respekt som man kanske inte fick från en tidigare partner, men som man kanske ”stod ut” med ändå för att man var förblindad av kärleken. När du istället vet vad du är värd och visar det kommer det i slutändan leda till att du känner dig lycklig på riktigt. 

Sponsrat innehåll

Andra läste även