Därför lägger folk en vitlöksklyfta i toaletten innan de lägger sig

Det kanske inte är den roligaste sysslan i hemmet men att städa är faktiskt viktigt. I alla fall om du vill ha det rent och fräscht.

Badrummen är en av de stora bakteriesamlarna i hemmet. Där trivs och frodas bakterier och svamp om man inte är noggrann med städningen. Det stora problemet är att det krävs ganska mycket tid för att städa badrummet. I många hem slutar det med att folk tar till starka kemikalier.

Kemikalierna gör såklart jobbet, men är det värt risken för både hälsan och miljön? Det bättre alternativet är då att testa effektiva, miljövänliga alternativet för att få ett skinande rent badrum.

Ett trick som sprids över nätet visar varför man ska lägga en vitlöksklyfta i toaletten. Vitlöken ha många starka effekter och är naturligt antiseptisk och antiinflammatorisk, samt att den innehåller ett ämne som heter allicin.

Allicin skyddar mot parasiter och bakterier, det motverkar även svamp och ändrar miljön som svampen behöver för att kunna utvecklas i. Enligt detta knep ska vitlöken med sina effekter kunna bidra till att bli av med bakterierna i toaletten.

Så här gör du:

1. Skala en vitlöksklyfta och lägg den i toalettstolen. Det är bäst att göra det över natten, eftersom toaletten används mer sällan.

2. När du går upp morgonen efter ska du spola toaletten rent från vitlöken.

3. Gör detta minst två gånger i veckan.

4. Med sina antimikrobiella- och antisvamp-effekter kommer vitlöken hjälpa till att hålla toaletten fräsch.

Du kan även göra vitlökste och hälla i toaletten för att eliminera gula fläckar i toaletten.

Du brygger teet genom att koka 2,5 dl vatten med 3 vitlöksklyftor som du sedan häller i toalettstolen när tevattnet har svalnat.

Se klippet nedan:

Sponsrat innehåll

Andra läste även