Därför ska du aldrig någonsin lägga brödet i kylskåpet

Därför ska du aldrig någonsin lägga brödet i kylskåpet.

Eftersom att bröd snabbt blir torrt och segt i skafferiet är en naturlig tanke att lägga in det i kylen så det håller sig längre. Det har åtminstone jag gjort många gånger.

Men det var inte förrän nyligen som jag fick veta att jag trott fel hela livet. Brödet blir nämligen sämre av att ligga i kylen.

Hemligheten till ett saftigt bröd som håller sig färskt länge är definitivt inte att lägga det i kylen. Såhär ska du göra istället:

När bröd knådas och bakas rörs stärkelsen omkring så att den är utspridd huller om buller i brödet. När brödet slutat bakas och svalnat börjar stärkelsen genast hitta tillbaka till positionen den kom ifrån.

Den kristalliseras då sakta med säkert till hård form, och när alla delar hittat varandra blir brödet vad vi upplever som stenhårt.

Hemligheten till färskt bröd länge

Om du lägger brödet i kylen kommer fukten i det att avdunsta. Eftersom att all saftighet försvinner blir det då torrt. Så här ska du göra för att bevara det färskt så länge som möjligt, enligt en expert som Huffington Post pratat med:

1: Först och främst. Köp helt bröd, inte skivat.

2: Dela brödet själv, och frys in det direkt.

3: Ska du ha brödet framme en stund för att fler ska ta för sig så ska du ställde det med den uppskurna sidan nedåt mot bordskivan medan det inte används. Detta för att förhindra luften att torka ut det.

Efter att jag hörde detta har jag alltid gått efter de här tipsen. Brödet har hållit sig så färskt och gott mycket längre. Dela gärna tipset med andra, de kommer att tacka dig. 

Sponsrat innehåll

Andra läste även