Det finns inget bättre än ett hederligt gammalt husmorsknep, och just det här tricket vet väldigt få om!

Jag tror att de flesta har varit med om att det blir stopp i toaletten. Ibland hjälper det att man spolar upp vatten i toaletten för att stoppet ska släppa.

Men har man otur så hjälper inte det. Att ringa en rörmokare är inte särskilt lockande med tanke på kostnaden. Men det är inte heller särskilt inbjudande att stoppa ned handen och börja gräva för att få bukt med stoppet.

Det finns ett genialt knep att ta till om man får stopp i toaletten. Med hjälp av det här knepet så släpper det snabbt och enkelt.

Så här gör du:

Får du stopp i toaletten så använd diskmedel och hett vatten. Det geniala knepet är både enkelt och i princip gratis.

1. Värm upp vatten i en stor kastrull. Vattnet ska vara hett men inte kokande. Runt 4 liter är att rekommendera så det inte rinner över i toaletten.

2. Häll i ungefär en deciliter diskmedel i toaletten.

3. Häll sedan försiktigt i det varma vattnet i toaletten.

Nu är det bara avvakta tills stoppet släpper. Svårare än så här blir det faktiskt inte!

Ifall stoppet inte skulle släppt inom 15 minuter så prova att återupprepa proceduren. Om det inte hjälper efter ett par försök kanske du blir tvungen att ringa efter hjälp ändå.

Anledningen till varför diskmedelknepet fungerar är då det i kombination med varmvatten löser upp det som fastnat i toalettstolen – precis som det löser upp matrester i diskvattnet. Smart va?

Glöm nu inte att dela med dig av tricket till dina vänner och familj!