De hittade ett litet miniägg – vänta bara tills du ser varelsen inuti

Annons

Alwyn Wills, känd från sin YouTube-kanal ”A Chick Called Albert”, har nyligen väckt stor uppmärksamhet med en hjärtevärmande video. 

När han besökte en djuraffär upptäckte Alwyn ett ensamt parakitägg kvar i en bur utan att en mamma tog hand om det. Butiksägaren förklarade att honan som lade ägget hade sålts, och därmed fick ägget vara ifred.

Med sin expertis inom fåglar insåg Alwyn allvaret i situationen och erbjöd sig att ta hem ägget. Han placerade den i en kuvös och efter fyra dagar kunde han se ett hjärtslag. 

Alwyn var tvungen att vända ägget tre gånger om dagen, och 19 dagar senare började det kläckas. Den nykläckta parakiten, den minsta som Alwyn någonsin sett, vårdades noggrant.

Annons

Alwyn matade den lilla fågeln med mjölk och tittade noga på dess tillväxt. Med tiden utvecklades parakiten till den minsta och vackraste han någonsin sett. 

Annons

När den unga parakiten var redo att flyga, gav Alwyn ett rörande ögonblick genom att återförena den med sin far. Han tog med sig parakiten hem, och de två fåglarna slog snabbt av, som om de kände igen varandra.

Den här historien exemplifierar Alwyns engagemang för att rädda och ta hand om fåglar, en passion som har gjort honom till en favorit bland djurälskare över hela världen.

Annons

Andra läste även