De upptäcker mystiskt ”hål” i sjön – mannen filmar det häftiga fenomenet med drönare

Naturen har fascinerat oss människor i alla tider. Oavsett om det är stormar, vulkanutbrott eller som i det här fallet: ett mystiskt hål mitt i en sjö. Den här mannen ger oss en guidad tur till det häftiga fenomenet via sin drönare.

Vårt mystiska naturfenomen finns i sjön Lake Berryessa , Kalifornien. Det är den största sjön i Napa County och är väldigt vacker med sina natursköna omgivningar.

Det finns en detalj som dock har förbluffat tusentals människor som besöker platsen, nämligen det stora svarta hål som finns mitt i sjön.

Den här mannens nyfikenhet tog överhanden och han var helt enkelt tvungen att undersöka hålet med sin drönare.

Källa: Youtube 

Skådeplats för mördare

Lake Berryessa är faktiskt inte mest känd för det häftiga fenomenet ovan, utan har fått mycket uppmärksamhet för mindre roliga saker.

I slutet av 1960-talet var sjön skådeplats för den berömda Zodiac-mördaren, en seriemördare som härjade i Kalifornien och aldrig blev identifierad.

Nu för tiden besöker människor inte bara Lake Berryessa för att uppleva en bit amerikansk kriminalhistoria, utan även för att njuta av naturen och det mystiska hålet i vattnet.

Vad är det egentligen?

Mannen med drönaren hade egentligen bara tänkt filma den vackra naturen runt sjön, men när han fick syn på det svarta hålet så blev han så klart nyfiken.

Det gigantiska hålet i vattnet fångade både mannen och allmänhetens intresse, och bilderna från hans drönare har spridit sig snabbt på internet.

Visst blir man nyfiken på vad det är för något?

Källa: Youtube 

Ovanligt fenomen

Faktum är att det mystiska 22 meter breda hålet har ett syfte. Den var från början ett utskov, det vill säga en anläggning där man kunde släppa ut vatten från dammen på ett kontrollerat sätt nerströms när det blev fullt.

Då det sällan funnits tillräckligt mycket vatten att dränera under historien så har hålet inte använts, fram tills nyligen.

Tack vare rekordhöga regnnivåer fylldes dammen kraftigt med vatten och på första gången på över ett decennium så fylldes hållet så pass mycket att den häftiga effekten uppstod.

Se den häftiga drönarvideon här:

Sponsrat innehåll

Andra läste även