Den 11-åriga pojken leker på stranden – då gör han en hjärtskärande upptäckt i sanden

Barnen roade sig och grävde i sanden på stranden. Då gör de en skrämmande upptäckt.

På Marina Dunes i Kalifornien fann 11-årige Connor Fitz-Gerald och hans vänner nöje i att gräva grottor i sanden.

Mitt i leken fick han plötsligt syn på en skrämmande syn: en femårig flicka hade blivit begravd levande under sanddynerna. Utan att tveka började den modiga pojken gräva frenetiskt för att rädda henne.

Först fokuserade han på att frigöra hennes huvud och sedan fortsatte han att gräva för att få upp resten av hennes kropp.

Den 11-årige pojken tog genast tag i den livlösa flickan och bar henne bort från sandmassorna. Med kunskap han möjligen fått från ett tv-program påbörjade han omedelbart första hjälpen, och inom kort vaknade flickan till medvetande igen.

Alyssa Bostic hamnade under sanden när en av grottorna kollapsade, och hon låg begravd i flera minuter utan att kunna andas. Trots att det fanns vuxna på stranden befann de sig långt ifrån barnen och rusade till platsen när de upptäckte olyckan.

Föräldrarna slog larm och en ambulans kallades till platsen, men det var tack vare Connor Fitz-Gerald som den 5-åriga flickan klarade sig utan bestående men.

”Tack, Connor”, säger flickan till KSBW Action News 8.

Den 11-åriga pojkens föräldrar är otroligt stolta över honom.

”Jag är verkligen glad att han kunde tänka: ’vänta, det är något fel här, men ingen vuxen är i närheten, så jag måste agera på egen hand'”, förklarar Tim Fitz-Gerald om sin son.

Du kan se ett tv-inslag från KSBW Action News 8 om barnens farliga lek i sanden högst upp i artikeln.

Sponsrat innehåll

Andra läste även