Kvinnan fick åka direkt till intensiven efter middagen.
Ris innehåller relativt stora mängder bakteriesporer som överlever matlagning. När riset förvaras i rumstemperatur (över 10 grader) kan naturligt förekommande bakterier av arten Bacillus cereus, som överlevt kokningen, växa och föröka sig.
Sättet som kokt ris används och hanteras på gör att ris ofta är inblandat i fall av matförgiftning med Bacillus cereus.
Germain, 62, kämpade för sitt liv efter att ha ätit stekt ris på en restaurang! Felaktig förvaring av ris kan orsaka bakterier!
Många lagar mer ris än vad som äts och lämnar det i köket för senare användning. Vill man ta hand om rester ska riset kylas ner så snabbt som möjligt och förvaras i kylskåp.
Germaine Mobley, 62, från Texas, USA, hävdar att hon upplevde kraftigt illamående och kräkningar efter att ha ätit stekt ris på sin lokala kinesiska restaurang.

Det kallas ”fried rice syndrome”, eftersom det ofta sprids i risrätter som får stå i rumstemperatur i flera timmar.
Germaine hävdar att hon hade ett allvarligt utbrott när hon gick till den asiatiska restaurangen i Waxahachie, Texas, för lunch 2016.

Hon beställde stekt ris på restaurangen och började må illa under hemfärden och fick kräkas. Nästa morgon hade hon svårt att andas så hennes man ringde ambulans. Hon fördes till intensivvård, hon låg på sjukhus i åtta dagar, enligt Dallas News.
Det ska sägas att Germain därefter stämde restaurangen, men att det inte fanns tillräckliga bevis för anklagelserna.
Symtom på att du har ätit ris med bakterier kan vara kraftigt illamående, kräkningar och diarré. Det kan också orsaka kroniska hudinfektioner som är svåra att behandla och bota. De flesta patienter återhämtar sig inom 24 timmar – men i vissa fall kan en infektion vara dödlig.
Se videon här för hur du undviker ”fried rice”-syndromet.
