Den cancersjuka kvinnan gifter sig på sjukhuset – 18 timmar senare ser mannen något som får han att bryta ihop

Annons

Bröllopsdagen ska vara en dag fylld med kärlek, skratt och tårar. Dessa ord beskriver vanligen tusentals bröllop, men äktenskapet mellan Dave och Heather Mosher var allt annat än vanligt.

Heather och David blev kära vid första ögonkastet när dem mötte varandra 2015. Paret träffades på en dans kurs och det slog gnistor direkt.

Den 23 december 2016 friade Dave till Heather. Dave ställde den stora frågan under gatlyktorna, precis innan de skulle sätta sig i en häst och vagn.

Men den glada nyheten blev snabbt överskuggad. Samma dag som de förlovade sig, sa läkarna till Heather att de hade hittat en klump i hennes bröst som kunde vara cancer.

Fem dagar senare gav läkaren henne den hjärtbrytande diagnosen: Heather hade en ovanlig form av aggressiv bröstcancer, och sjukdomsutvecklingen såg allt annat än bra ut.

Paret hade från början planerat att gifta sig den 30 december 2017 men eftersom cancermetastaserna hade hittats i Heathers kropp var de tvungna att organisera om bröllopet.

Ofta finns det fall av metastaser, cancerknölar som avgör allvaret vid en cancersjukdom. Men den 22 december, nästan ett år efter att Dave friat, var det dags. Bröllopet skulle äga rum när Heather var på sjukhuset, omgiven av familj och vänner.

Annons

”Hon var fast besluten att gifta sig med sin soulmate”, säger en av Heathers bästa vänner, brudtärna och improviserad fotograf – Christina Karas.

Heathers kropp var i så dåligt skick att familjen trodde att hon bara skulle lägga bröllopsklänningen över sig. Men tillslut lyckades hon komma i klänningen och hon kunde hade den på sig på bröllopet på sjukhusets kapell.

Annons

Ändå var varje ord, andetag och rörelse väldigt svårt för Heather. Hon kämpade i flera minuter för att säga sitt bröllopslöfte.

Annons

Tyvärr blev detta hennes sista ord.

”Det var ett mirakel”, säger Christina.

Allt var fyllt med kärlek

”Även när hon lyfta upp sina armar och insåg att hon skulle dö var hon glad. Hon ville bara att det skulle vara en fest.

Alla grät. Vi visste alla att det var dags för sista ögonblicket med henne, och vi skulle vårda det varje sekund.

Hon var vacker och hon kände sig säker. Jag såg hennes sjukdom. Jag såg hennes smärta, men hon gav inte upp innan hon gifte sig. Det är fantastiskt hur mycket du kan älska en person.” Berättar Dave.

För Dave präglades dagen av smärta och hjärta, men allt var fyllt med kärlek.
18 timmar efter Heather sa ”Ja” tog hon sitt sista andetag och gick bort. Hon blev 31 år gammal.

Se klippet på den rörande historien.

Sponsrat innehåll

Andra läste även