Denna japanska cheesecake har bara 3 ingredienser och hela nätet dreglar över den

Tre ingredienser är allt som krävs för att göra denna fina japanska cheesecake som har tagit internet med storm.

Det är YouTube-användaren ochikeron som lagt upp videon på sajten och det ser verkligen smarrigt ut!

Om du har ont om tid och inte så många ingredienser hemma, men ändå vill bjuda på en smaskig efterrätt så är det här receptet perfekt.

Se hur du gör en japanska cheescake nedan.

Du kommer behöva:

3 ägg
120 gram vit choklad
120 gram naturlig bredost

Så här gör du:

Sätt på ugnen på 170 grader.

Dela äggen i gulor och vita. Vispa vitorna hårt.

Smält chokladen över vattenbad. När den är helt smält, tillsätt påläggsosten medan den fortfarande är i vattenbadet.

Ta bort skålen från vattenbadet och rör ner äggulorna.

Tillsätt en tredjedel av den styva äggvitan och vänd ner den i smeten. När degen är slät, tillsätt resten av vitorna hälften i taget.

Bred ut olja på bakplåtspapper och lägg i en form. Häll i smeten och slå försiktigt kastrullen mot bordet några gånger för att få bort eventuella luftbubblor.

Kakan ska gräddas i ugnen i tre omgångar vid olika temperaturer.

Första 15 minuterna i 170 grader. Därefter 15 minuter i 160 grader. Stäng slutligen av ugnen och låt den fortsätta grädda i ytterligare 15 minuter i eftervärmen.

Strö över strösocker innan servering.

Se hur du gör i videon ovanför!

Sponsrat innehåll

Andra läste även