Den här konstnärens teckningar gör succé i sociala medier! Vad tycker ni om mästerverken?

Vi vet att, var och en av oss har ett absolut subjektivt sätt att se på de saker som omger oss. Och vad är konst om inte en representation av dessa personliga förnimmelser? Själva begreppet skönhet varierar faktiskt från person till person, och ett arbete som vissa anser är acceptabelt, kan för andra vara oacceptabelt.

Konstnären som vi är på väg att presentera känner till det. Phil Heckels, också känd som Hercule Van Wolfwinkle, har valt att uttryck sig genom teckningar som är ganska svåra att definiera som objektivt vackra. Men när vi tittar på dem kan vi inte låta bli att le. Varför?

Du har nog redan gissat det: hans husdjursporträtt är så roliga och absurda att de samtidigt blir vackra. Det är ingen slump att Hercule med sina ”mästerverk” har väckt allas uppmärksamhet. Vissa kanske säger att de är lite mer än klotter, men vi måste faktiskt erkänna att de är bedårande!

För Hercule började det hela när han klottrade med sin son. Hans barnsliga och roliga mönster blev snabbt ett riktigt varumärke.

Vad tycker ni? Liknar den originalet?

De som känner honom började beställa porträtt av deras husdjur, och istället för att betala honom donerar de pengar till en välgörenhetsorganisation för hemlösa.

Inget dåligt porträtt, eller hur?

Dessa bilder har bokstavligt talat vänt upp och ner på mitt liv, i positiv bemärkelse – säger konstnären – det är underbart att kombinera det roliga med möjligheten att göra gott”.

Ett porträtt som ger idén…

Enligt vad han har sagt, ritade Hercule över 800 bilder på ett år och fick tiotusentals följare på sina sociala kanaler.

Ett annorlunda foto som blir till ett tecknat porträtt.

Totalt har denna sui generis-konstnär samlat in över 110.000 pund, allt donerat till välgörenhet

Rund o go!

Det tar mig cirka 10 minuter att rita ett porträtt – fortsätter Hercule – det som tar tid är att hantera sidan, ta hand om beställningar, försändelser och insamlingar”.

Praktiskt taget identiska!

Hundar, katter och andra djur, blir genom hans penna, mycket fina stiliserade teckningar, som fångar en lekfull och oemotståndlig essens.

Konst och välgörenhet hör ihop, i fallet med denna konstnär, och vi kan inte göra annat än berömma ett sådant projekt.

Jag kommer att fortsätta med välgörenheten så länge som möjligt – her Hercule sagt – jag har jätteroligt och hoppas att det alltid kommer att komma något bra ur det”.

Vad tycker ni om denna konstnärs teckningar. Skulle ni låta honom rita ett porträtt av erat husdjur?