Dessa tre meningar får du aldrig någonsin säga till din partner

När man är arg är det väldigt lätt att man bara vill explodera och skrika massa elakheter till ens partner, men dessa tre saker får du aldrig säga.

Är du en sån person som har svårt att hantera sina impulser och känslor och bara skrika på din partner när ni bråkar? Du är inte ensam, men det finns tre saker som du aldrig får säga till din partner – oavsett hur arg du är.

Psykologen Alexandra Solomon skriver att de här tre specifika meningarna kan förstöra den grund som hela relationen vilar på.

1. ”Om du älskade mig skulle du…”

Det här är en manipulativ fras. En fras som har ett ganska givet svar som din partner garanterat kommer säga: ”Om du älskade mig skulle du inte be mig att…”.

Vad du istället borde säga är ”Jag har svårt att förstå vad som gör att du inte vill göra det här. För mig känns det som den enda förklaringen kan vara att du inte älskar mig”.

2. ”Varför är saker och ting inte som de brukade vara mellan oss?”

Här beskyller du din partner för något som helt enkelt inte är deras fel. Kärlek förändras över tid, så är det bara. Man kan inte vara nyförälskade för alltid.

Vad du borde säga istället enligt Solomon: Fundera på vad exakt det är du saknar från förr och se om du kan få tillbaka det, exempelvis: ”Jag önskar vi gick på dejter som vi brukade göra förut”.

3. ”Du beter dig precis som din mamma!”

Det här kanske känns som ett självklart no-no, men det är kanske frestande ibland. Sanningen är att det bara kommer göra din partner defensiv, oavsett om det är en riktig observation eller inte.

Vad du borde säga istället enligt Solomon: Förklara för din partner vad det är de gör som stör dig och varför, och nämn för guds skull inget om deras mamma, okej?

Sponsrat innehåll

Andra läste även