Efter kritiken mot behandlingen av deltagarna: nu svarar TV4 på kritiken

Nu tvingas kanalen svara på tittarnas starka reaktioner!

Idol 2023 är nu i full gång, och striden om titeln är mer intensiv än någonsin. Tävlingen tar på allvar när vi närmar oss den efterlängtade solosången.

Förra veckan fick vi alla se hur deltagarna ställdes inför en rad tuffa utmaningar. Först krävdes det att de framträdde a cappella utomhus, och därefter hade de bara fem minuter på sig att hitta en partner för det kommande duettmomentet.

När deltagarna bildade duetter hade de knappast någon tid att förlora. Att välja låt och öva in den på så kort tid var en enorm utmaning, och det ledde till en hel del stressade idoler som inte kunde dölja sitt missnöje. Många av dem hade knappt fått någon sömn den natten, överväldigade av stressen över att hinna förbereda sig tillräckligt inför sina framträdanden.

Konflikter uppstod också mellan några av deltagarna, som hade olika åsikter om hur mycket övning som var möjlig på de knappa timmarna de hade till sitt förfogande.

I kommentarsfälten har det i alla fall varit uppenbart att tittarna anser att idolerna har utsatts för alltför hårda utmaningar i tävlingen de senaste veckorna.

”Stackars ungdomar”

”Satt och kollade på dessa stackars ungdomar som blev så illa behandlade, blev så ledsen och förbannad. Hur har i kommit på att de ska sitta uppe hela natten för att sedan vilja göra sitt bästa för juryn för att de vill få vara kvar. Men priset av detta är ledsna, nervösa, trötta, ungdomar. Artister säger att det är viktigt med sömn för att vårda sin röst, man vad utsätts dessa ungdomar för. Så dålig start för dessa hoppfulla ungdomar”, skriver en tittare på Facebook.

”Tyckte att det var lite väl tufft för deltagarna att stå och sjunga ute, onödigt att utsätta de för”, skriver en annan.

När sajten Hänt kontaktar TV4 väljer kanalen att reagera på den kritik som har framförts.

”Slutaudition är precis som alltid, en intensiv period där Idolerna sätts på prov under olika moment. Det här är den 19:e säsongen av Idol och under Slutaudition ställs höga krav för att förbereda dem inför en ännu tuffare höst”, skriver Malin Knave, exekutiv producent för Idol.

Sponsrat innehåll

Andra läste även