Efter nygifta parets osmakliga bild ställer kyrkan in alla bröllop: ”det ni gjorde är skamligt”

Annons

Allt som paret ville var att ha ett roligt minne från den stora dagen. Men så fort bilden publicerades på internet gick den viral och när biskopen fick syn på bilden så tog han det drastiska beslutet. Nu tvingas hundratals par att ändra sina bröllopsplaner till följd av det här.

För många personer är bröllopet en stor höjdpunkt i det vuxna livet och ett ögonblick man bär med sig resten av sitt liv. Åsikterna om hur bröllop ska vara finns det gott om, vissa är mer konservativa medan andra vill ha det lite mer lättsamt, som det här paret.

Carly och Matthew Lunn som är 34 respektive 27 år gamla beslutade sig för att spexa till deras bröllopsfoto lite tack vare båda har ett stort sinne för humor, skriver The Sun.

Efter den vackra ceremonin som hölls på Rhodos i Grekland, närmare bestämt i St Paul kyrkan så förverkligade paret sin idé för den annorlunda bröllopsfotograferingen. Men det paret inte visste då var de konsekvenser som väntades till följd av bilden.

Började som en ”rolig grej”

Bilden som spred sig som en löpeld på sociala medier föreställer brudgummen utan byxor, framför står bruden på sina knän. Paret var väldigt stolta över resultatet och enligt paret själva så verkade det som att skämtet gick hem både hos familjen, vännerna och människor de inte känner på sociala medier.

– Vi bestämde att vi skulle göra detta redan innan bröllopet, som en rolig grej. Men vi förväntade oss inte att bilden skulle bli viral, berättar Carly för The Sun.

Folk blev vansinniga

Den bilden som skulle vara ”rolig” uppskattades av många, men den gick inte alls hem hos lokalbefolkningen.

Annons
Annons

Biskopen Kyrillos har nu tagit beslutet att banna alla utländska par från att gifta sig i kyrkan. Anledningen? Fotograferingen som hölls är sexuell och gjordes på ”helig mark”.

– När bilden spreds på nyhetssajterna här i Grekland blev folk helt vansinniga, berättar en källa för The Sun.

Även fast bilden endast föreställer en sexuell akt så var det tillräckligt för att kyrkan skulle reagera. De tog det drastiska beslutet och nu tvingas hundratals bröllop som skulle hållas i kyrkan att planera om.

Annons

Reaktionerna i sociala medier

Paret blev tyvärr tvungna att ta med sig konsekvenserna hem till Storbritannien. Enligt den anonyma källan så ska 99 procent av alla bröllop vara bokade av brittiska par som nu tvingas ställa in sina bröllop i kyrkan.

De som hade planerat sina bröllop till kyrkan har uttryckt sitt vrede på sociala medier. Där har paret fått motta deras raseri mot den bild som gjorde att det drastiska beslutet togs.

”Era jävlar, ni har förstört allas bröllop på St Pauls, ni är äckliga.”

Kyrkan kräver ursäkt

Nu kräver kyrkan en ursäkt från paret. Om de inte får en ursäkt så kommer förbudet att stå kvar. Med lite tur får de en ursäkt snart. Den grekiska staden arrangerar ett antal hundra bröllop varje år och på varje bröllop är det cirka 30-90 människor på.

– Ett bröllop drar i genomsnitt hit cirka 30-90 människor, och om du tänker dig att det hålls ungefär 500 bröllop om året så förstår du hur viktigt det är för oss ekonomiskt, berättar källan för The Sun.

Vad tycker du? Överreagerar kyrkan eller är det helt rätt gjort av dem?

Sponsrat innehåll

Andra läste även