Efter nyheten om coronavaccin: svenskarna bokar utlandsresor som aldrig förr – tredubbel ökning

Svenskarna längtar verkligen utomlands och antalet bokade utlandsresor förvånar chefen för resebolaget.

Smittspridningen av covid-19 fortsätter öka runt om i landet, men tack vare nyheterna om ett vaccin börjar svenskarna se mer ljust på framtiden.

Förra veckan ökade antalet bokade utlandsresor rejält i Sverige. Resebolaget Tui rapporterar att man ser en tredubbel ökning jämfört med för en månad sen.

 –  Det är svårt att säga exakt vad denna positiva trend beror på, men vi tror att det är en kombination av det faktum att många längtar efter att resa mer än någonsin, samtidigt som vi ser nyheter om att vaccinering snart börjar runt om i Europa vilket skapar en positiv bild av framtiden, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på Tui.

”Svenskarna mer optimistiska”

Antalet bokningar är fortfarande färre än vad det normalt är, men Adam menar att man kan se en tydlig förändring i svenskarnas attityd.

– Vi har sett ett trendbrott de senaste veckorna, det verkar som att svenskarna är mer optimistiska inför sommarens resor än vad man var tidigare, säger Adam Györki, kommunikationschef på Tui i Sverige till Expressen.

Det är många som ser fram emot en mer ”normal” sommar nästa år:

 – Vi tror såhär, nu har ju vi avgångar till Kanarieöarna och vi har visat under den här pandemin att vi kan ta svenskar på semester på ett ansvarsfullt och säkert sätt. Och vi tror och hoppas att sommaren kommer bli, inte normal, för det tror vi kanske inte. Men att den kommer att bli betydligt mycket bättre än vad vi har sett de senaste säsongerna, säger Adam Györki till Tv4.

Även andra resebolag, som till exempel Apollo ser en stor skillnad gentemot tidigare under året. Årets Black Friday-rea sålde lika bra som tidigare år och Sverigechefen blev själv förvånad över det stora intresset för att boka utlandsresor.

Vad tycker du om svenskarnas reseplaner? Kommentera gärna!

Sponsrat innehåll

Andra läste även