Hela Sverige sörjer. Nu har Einárs mamma Lena Nilsson uttalat sig för första gången efter sonens bortgång. Det är i ett inlägg på Instagram som hon skriver om sorgen till sin mördade son:

”Vi i Nils stora familj är tacksamma för alla er som sluter upp bakom oss i kärlek och gemenskap”, skriver hon.

Det var i torsdags kväll som en av Sveriges största rappare Nils ”Einár” Grönberg blev brutalt avrättad i en skottlossning i Hammarby sjöstad i södra Stockholm, bara 19 år gammal.

Nu har Einárs mamma Lena Nilsson, 59, känd skådespelare och prisad Guldbagevinnare för första gången uttalat sig om sonens död.

Einárs mamma, Lena Nilsson

”Tro, hopp och kärlek”

Det är på Instagram som hon skriver:

I ett Instagraminlägg skriver hon:

”Vi i Nils stora familj är tacksamma för alla er som sluter upp bakom oss i kärlek och gemenskap”.

Hon forsätter:

”Nils berättelser innehöll många känslor och upplevelser, både egna, men även andras. Nils levde med sin familj och sina vänner i kärlek. Nu består, tro, hopp och kärlek, men störst av allt är kärleken. Nils vi älskar dig så mycket. Och som du sa … om Gud vill de blir bra nu, de blir bra nu.”

Aftonbladet har bekräftat att uppgifterna stämmer genom att fråga Lena Nilsson om det är hon som står bakom inlägget, skriver dom i en av sina artiklar.

Har pratat om sin mor- och sonrelation i TV

Einár har tillsammans med sin mamma gästat tv-programmet ”Malou efter tio” hösten 2019. Då berättade de om den relation som dom har till varandra, som stundtals varit komplicerad.

– Vi har båda haft våra nackdelar. Hon har fått stå ut med mycket, och det var samma för mig när jag var yngre, sa Einár i programmet.

Foto: TV4

Mamma Lena Nilsson berättade då hur det varit för henne. Sonen har delvis haft stökiga stunder men också haft bra stunder enligt henne.

– Jag har alltid haft en bra kontakt med Nils. Om jag har sett att han har rört sig vid sidan av den här världen, eller i den världen, så har jag vetat att han har musiken. Jag har sett att han har en kraft i den och det är det han under en väldigt lång tid har satsat på.

Einár hyllade då sin mamma och deras relation.

– Vi har den bästa mamma och son-relationen.