Eleverna smutsade ner speglarna på skolan – då kom vaktmästaren på en lysande plan

Den här historien handlar om några elever som inte respekterade skolans egendom. Jo, vaktmästaren och rektorn satte stopp för det…

Några av flickorna i den här skolan hade fyllt 12 år. I den här åldern börjar flickor ofta klä ut sig, de vill se mer vuxna ut och närmar sig puberteten. Tjejerna hade börjat experimentera med smink, och speciellt läppstift var jättekul att ha på sig.

Flickorna använde skoltoaletten som sminkrum innan skolan började och under rasterna. Inget konstigt med det. Men när de hade klätt ut sig klart kysste flera av dem speglarna på toaletten. Det gjorde att alla speglar var fulla av små läppavtryck.

Skolans vaktmästare fick hinna i timmar varje kväll för att tvätta bort alla märken. Och varje morgon kom tjejerna tillbaka för att göra nya läppavtryck.

Till sist förstod rektorn att detta måste få ett slut. Skolan kunde trots allt inte betala vaktmästaren för att jobba lång övertid varje eftermiddag på grund av sådant nonsens. Rektorn samlade därför alla tjejer i skolan och bad dem följa med henne till toaletten, där de skulle träffa vaktmästaren.

Hon förklarade för tjejerna att dessa läppavtryck skapade mycket arbete för skolvaktmästaren och att detta hade blivit ett stort problem.

Rektorn hade en pedagogisk idé bakom att ta med sig tjejerna för att träffa vaktmästaren. Hon ville att de skulle förstå hur mycket arbete detta skapade och bad vaktmästaren att visa hur han rengjorde speglarna.

Vaktmästaren tog fram en fönsterskrapa, doppade den i toalettskålen och skrapade speglarna rena.

Sedan dess har inte ett enda läppavtryck synts på skolspegeln!

Sponsrat innehåll

Andra läste även