Emma svimmar nästan när hon ser räkningen för sin sons skolresa: så mycket fick hon betala

Mamman tror inte sina ögon när hon ser kostnaderna hon ska betala.

En förvånad mamma vid namn Emma har nyligen uttryckt sin oro över det ”helt absurda” priset på sin sons skolresa.

Denna 40-åriga mamma blev häpna när hon fick se prislappen för sin 11-årige sons skolresa. Resan är en tredagarsutflykt till den polska staden Krakow, där endast två kvällsmåltider ingår och ytterligare fickpengar krävs utöver det redan överraskande beloppet.

”För det priset skulle vi kunna ha en trevlig familjesemester i en husvagn i fem dagar”, påpekar Emma för medierna och tillägger att hon skulle föredra att spendera pengarna på något som gynnar hela familjen.

Kostnaden för resan täcker flyg tur och retur, busstransfer till Manchester Airport, tre nätters boende på ett hotell i Krakow samt utflykter – inklusive ett besök på Auschwitz-Birkenau.

Emma skickade därför ett e-postmeddelande till skolan och uttryckte sin frustration över att en tredagarsresa till Polen skulle kosta otroliga 7 000 kronor, plus matpengar.

”Om jag hade över 7 000 kronor att spendera på en resa, skulle jag definitivt lägga pengarna på en familjeresa istället för att satsa på en resa för ett av mina fem barn medan de andra måste stanna hemma.”

Emma betonar också att hon inte är ensam förälder i denna knepiga situation, vilket hon framhäver i sitt e-postmeddelande:

”Det här är inte främst ett klagomål riktat mot skolan; det är snarare ett uttryck för min chock över priset på denna resa. Det har verkligen startat en intressant diskussion kring hur allt fler familjer har svårt att ha råd med skolresor när kostnaderna stiger. Många människor tvingas avstå från andra nöjen eller öka sin arbetstid, om det ens är möjligt, för att finansiera en sådan resa. Jag kan föreställa mig att det krävs ytterligare flera tusen kronor utöver de 7 000 kronorna för att täcka mat, kläder och försäkringar.”

Emmas inlägg om skolresan har fått stor uppmärksamhet i sociala medier sedan hon delade det på sin Facebook-profil. Du kan se inlägget här.

Sponsrat innehåll

Andra läste även