Erik Videgård finns inte i Nyhetsmorgon – berättar själv om beslutet

Med van hand och en oerhörd värme brukar vi se Erik Videgård, 63, i Nyhetsmorgon på söndagarna.

Hans närvaro har blivit en trygghet för många tittare som älskar att se honom bjuda på läckerheter och dela med sig av sin kulinariska visdom.

Men nu har över en månad passerat utan att vi fått se Erik i rutan.

Under tiden har andra kockar fyllt studion med sina kulinariska kreationer, vilket förstås är tråkigt för Eriks många fans som saknar hans energi och expertis.

Foto: TV4

Erik Videgårds framtidsbesked

Erik har varit en del av Nyhetsmorgon sedan programmets start 1992 och när Svensk Damtidning pratade med honom i höstas var han tydlig med att han inte hade några planer på att sakta ned:

– Nej, nej, nej!, hans exakta ord då.

Han pratade även med stor passion om sitt jobb på Nyhetsmorgon och hur mycket tittarna betyder för honom. Ändå har vi som sagt inte sett honom på ett tag i programmet, och frågan är förstås, varför?

Därför har vi inte sett Erik i Nyhetsmorgon

På Eriks Instagram kan man se att kocken haft fullt upp. Han har bland annat varit i Vietnam och nu är han mitt i något annat stort – en flytt!

Närmare bestämt har Erik tagit steget från Norrmalm i Stockholm tillbaka till Södermalm, och det råder inga tvivel om att han är nöjd med beslutet. Som han själv skrivit på Instagram:

”Jag har flyttat! Efter många års frånvaro är jag äntligen tillbaka på Södermalm! Underbart!”.

Foto: TV4

Flytten har dock inneburit en hel del praktiska utmaningar. Erik har haft att göra med runt 200 kartonger! Men nu ger han ett nytt underbart besked också kring Nyhetsmorgon och även om sin efterlängtade comeback:

”50 kartonger idag! Nu måste jag öka. Nyhetsmorgon nästa söndag som ska förberedas och inspelningar som ska göras. Det går dock framåt! Trivs så oerhört bra här på Söder!! Ses snart!”.

Det är fullt förståeligt att Erik har varit frånvarande från Nyhetsmorgon ett tag, men vi vet att han kommer att välkomnas med öppna armar på söndagarna, både av tittarna och Jenny Alversjö som vi brukar se tillsammans med honom på söndagarna.

Sponsrat innehåll

Andra läste även