Den här ambulansen har blviit ett hus med alla bekvämligheter man kan tänka sig!

På senare tid verkar det ha blivit ”modernt” att minska utrymmet och försöka leva på mindre snarare än att överdriva. Vi syftar på alla de människor som till exempel väljer att bo i små husbilar, ofta byggda på resterna av en buss eller en gammal skåpbil.

Chris och Michelle byggde till exempel sitt lilla hus av en ambulans. Till en början hade paret inga planer på att göra om fordonet till ett hem med allt det de behövde, men efter ett tag skedde förvandlingen nästan naturligt.

Idag är ”Tanya” deras husbil, där ingenting saknas, inte ens ugn och badkar! Du kanske undrar hur det är möjligt… låt oss få visa dig.

Det finns de som helt enkelt inte skulle klara sig utan fyra rum, två badrum, luftkonditionering och en bubbelpool, men det finns också de som å andra sidan verkar vara villiga att leva på en mindre yta för att ”tjäna” inom andra områden.

Vi syftar inte på pengar, utan på livsupplevelser och äventyr som bara livet på vägen kan erbjuda som att träffa nya människor, njuta av underbara utsikter och att vakna upp på morgonen mitt i naturen… alla saker som inte har något pris! För Chris och Michelle var allt detta möjligt tack vare deras starka vilja och kreativitet. 

Paret har faktiskt förvandlat en gammal ambulans till ett otroligt mysigt litet boende. Detta mycket robusta och smarta fordon var perfekt att ha som grund och förvandla till ett litet hus på fyra hjul.

Att välja en ambulans som grundstruktur verkar ha visat sig vara ett vinnande drag, eftersom ambulanser är mycket hållbara och fulla av elektriska resurser. 

Dessutom är deras ambulanscamper väldigt välmöblerad och utrustad med alla bekvämligheter, även om det vid första anblicken kan tyckas konstigt att så mycket prylar får plats på ett så litet utrymme.

Deras säng är till att börja med en queen size, men boendet är dessutom utrustat med både ugn och ett badkar att bada i på väldigt suggestiva naturplatser.

De har ett litet kylskåp, med ett frysfack, avsett för infrysning av mat. Deras kök har, förutom att det är snyggt, en gasspis med tre brännare och till och med en ugn.

De har ett värmesystem, samt ett rör och ett integrerat system för att driva ut matlagningsoset ovanför spisen. De har en dusch, om än på ett väldigt litet utrymme, och gott om ställen där man kan förvara sina personliga saker.

Dessutom är lamporna i hemmet många och väl utplacerade för att miljön ska vara bekväm och ”hemtrevlig”.

Det är ett livsstilsval som inte passar alla förstås, men som i gengäld kan ge en massa upplevelser som man knappast skulle kunna få om man bor i en stadslägenhet.

Lösningen som alla reseälskare och drömmare skulle vilja ha i sina liv!

Vad tycker du? Skulle du vilja dra ner ditt boendeutrymme för att uppnå en annan typ av frihet?