Ex-flygbolagsanställd avslöjar: det här semestertricket borde alla prova på sin flygresa

Prova det här på din nästa resa!

Resan till din destination kan vara hektisk, men det finns knep för att spara tid och stress under flygningen.

TikTok-användaren @durbinmalonster, även känd som Darby, har delat ett flygknep som har fått över sju miljoner visningar.

Darby, en före detta flygbolagsanställd, avslöjar sitt ”flyghack nummer ett” förutom förkontroll, vilket sparar tid i säkerhetskontrollen genom förregistrering.

Hon förklarar att på morgonen för din flygning kommer du att få ett sms med ditt flightnummer. Nyckeln är att inkludera flygbolagskoden, till exempel ”AA 686” för American Airlines Flight 686. Detta kan underlätta sökningen efter din flygning och spara värdefull tid på flygplatsen.

Darby fortsätter med att förklara att varje flygbolag har sin egen kod, som DL för Delta Airlines.

Hon poängterar att det inte bara är viktigt att skicka det till dig själv utan även till den person som hämtar dig, så att de också kan dra nytta av detta smarta knep.

Den text du får med ditt flygnummer blir en länk som innehåller all nödvändig information för din flygning. Darby fokuserar på amerikanska flyg, men knepet fungerar även för internationella flyg.

Genom att klicka på länken får du viktig information som avgångs- och ankomsttider, gate-information och till och med vilket bagageutlämningsbälte du behöver gå till. Detta kan göra hela flygupplevelsen mycket smidigare och stressfri.

Darby avslutar med att påpeka att det även är fördelaktigt för personen som hämtar dig, eftersom de kan övervaka eventuella förseningar och se din flygplansrutt i realtid.

Hon betonar också att detta hack har förändrat hennes flygupplevelse radikalt och att hon aldrig behöver stressa över att titta på flygplatsens informationsdisplayer igen.

För passagerare med anslutningsflyg rekommenderar Darby att skicka båda flygnumren till sig själv så att de kan hålla koll på sina nästkommande flyg direkt efter att de landar.

Användarna delade sin förvåning över detta geniala knep i kommentarssektionen på videon.

@durbinmalonster

S/O @Brooke Webster for teaching me this in my bag loading days 7 years ago

♬ original sound – Darby

Kommentarerna på Darbys TikTok-video visar en bred blandning av reaktioner från förvåning till likgiltighet.

En användare jämförde upplevelsen med att lära sig mer på TikTok än under åtta års college, vilket understryker den oväntade och värdefulla kunskapen som plattformen kan erbjuda.

En annan användare uttryckte sin glädje över att kunna använda detta hack för att underlätta sin flygplatsupplevelse, medan en tredje delade sin förvåning över möjligheten att smsa sig själv för att hålla koll på viktig information.

Däremot var inte alla lika imponerade av upptäckten, med en användare som föredrog att helt enkelt använda flygbolagens appar för enklare tillgång till flyginformation.

Sponsrat innehåll

Andra läste även