Många av oss börjar dagen med en god kopp te, men nu säger en expert att vi kan ha gjort misstag hela tiden.
Martin Isark är en engelsk matjournalist som har rest runt i världen sedan 1990-talet för att smaka på mat och dryck. Kändes igen och har medverkat i flera tv-program och varit mycket i media.
Det är nog många som kokar vattnet och häller i koppen med tepåsen, och låter dra i några minuter, tar bort tepåsen och häller sedan i socker och ev mjölk.
Martin Isark sa till Daily Mail att man aldrig ska använda kokande vatten för att göra te.
”Det är dags att skingra myten om att du ska använda kokande vatten. ”Att ha vattnet för varmt kommer att döda de önskade nyanserna av te och allt du har kvar är en stark smak av torra, sammandragande tanniner”, sa han till Daily Mail.
Han hävdar att kokande vatten (som vanligtvis är 100 ° C) kyls ner med cirka tio grader för varje 10 procent kallt vatten som tillsätts. Det bästa för te är 80 grader, vilket innebär att en mugg ska innehålla 20 procent kallt vatten med 80 procent kokande.
Det bästa sättet att säkerställa att du alltid får vatten som har den perfekta temperaturen är att använda en vattenkokare med variabel temperaturinställning.
Se videon för fler experttips om hur du får det perfekta teet här.
Känner du någon som dricker te, som borde läsa detta. Tveka inte att dela denna artikel!