Experten avslöjar: så får du din partner att sluta snarka

Slipp sömnlösa nätter på grund av snarkande med det här knepet!

Snarkar du på natten? Du vet förmodligen inte det eftersom du sover! Men om du har en partner som snarkar vet du hur irriterande det kan vara. Detta kan ofta leda till sömnbrist – eller till och med relationsproblem.

Det finns inget värre än när du äntligen får gå och lägga dig efter en lång dag i hopp om en god natts sömn, bara för att ligga vaken hela natten tack vare ljudet av snarkning.

Oavsett om det är du eller din partner som lider, finns det några enkla sätt att stoppa det.

Joy Richards, en sömnexpert, har delat med sig av några tips hon rekommenderar till sina klienter som kämpar för att sova på natten på grund av en partners högljudda snarkning.

Sömnbrist kan påverka din hälsa negativt. Om du regelbundet saknar tillräckligt med vila kan du öka risken för allvarliga hälsoproblem som hjärtsjukdomar, diabetes och depression. En dålig nattsömn kan också påverka din produktivitet på jobbet, göra dig irriterad och i slutändan leda till spänningar i ditt förhållande under dagen.

Snarkning kan uppstå av olika anledningar som kost, hur du sover eller andning, så det finns ingen universell lösning.

Det rekommenderas av Joy Richards att prova att använda en kroppskudde, en lång kudde som man kan luta ena sidan av kroppen mot, som påminner om de kuddar som gravida kvinnor rekommenderas att sova med mot slutet av graviditeten.

”Folk tror att kroppskuddar bara är för komfort, men de förhindrar också att bäraren hamnar på rygg. För personer som snarkar när de ligger på rygg kan en kroppskudde verkligen hjälpa eftersom den håller personen på magen eller sidan, säger Joy Richards till The Mirror.

Och enligt flera sömnstudier har det också visat sig att det kan betyda något i förhållande till vad du äter innan du går och lägger dig.

”När det kommer till snarkning har studier visat att stora måltider och mejeriprodukter bidrar till mer snarkning. Så mindre portioner och inget koffein eller mjölk”, säger Joy.
Alkohol för att sova bättre rekommenderas inte.

”Att tro att alkohol förbättrar sömnen är helt fel. Du kan somna snabbare efter några glas vin, men kvaliteten på din sömn minskar. Alkohol påverkar nackmusklerna, vilket också ökar risken för snarkning, säger Joy.

Se videon för fler tips för att undvika snarkning här ovanför.

Sponsrat innehåll

Andra läste även