Experten: undvik dessa tre livsmedel för att gå ner i vikt snabbare

Om du vill gå ner i vikt snabbt är det viktigt att undvika dessa tre livsmedel.

Om du vill gå ner i vikt måste du ta en titt på din kost. Som regel är det din kost som hindrar dig från att gå ner i vikt. Av denna anledning räcker det inte att du tränar mer.

Men att hålla sig till en hälsosam kost och uppnå resultat kan vara en komplicerad uppgift. Detta gäller särskilt om du gör några grundläggande misstag. Det gäller till exempel konsumtion av livsmedel som förhindrar snabb viktminskning.

Tidningen SheFinds pratade med nutritionisterna Lisa Richards och Jay Cowin och hälsoexperten Kelsey Mauro för att ta reda på vad du verkligen bör undvika om du vill få resultat snabbt.

Bröd

Vill du vara säker på att gå ner i vikt snabbt är det viktigt att undvika vitt bröd. Detta gäller även om du bara äter det några gånger i veckan.

”Dessa livsmedel har gått igenom en bearbetningsprocess där fibrer och nyttiga näringsämnen har tagits bort och eventuellt ersatts med syntetiska versioner. Detta kan leda till sockertoppar, hämma viktminskning och skada hälsan”, avslöjar Lisa Richards.

Sockriga kakor

Det kan låta gott, men du måste hålla dig borta från dem. Om du inte gör det blir det nästan omöjligt för dig att gå ner i vikt.

”De är en kombination av raffinerade kolhydrater och fett. Det slutar med att de blir ett mellanmål med högt kaloriinnehåll, vilket leder till viktökning”, står det.

Vegetabiliska oljor

”De är en av de primära orsakerna till inflammation och kan leda till kroniska inflammatoriska sjukdomar samt ökad risk för fetma”, säger de tre experterna.

Ändå är olivolja ett bra val att göra, fortsätter de. Därför ska det också vara det du använder för att laga mat.

Sponsrat innehåll

Andra läste även