Experter varnar: Undvik att använda detta när du tvättar ditt barns kläder

Viktigt tips för alla föräldrar där ute!

Många av oss använder sköljmedel till tvätten, bara kläderna blir mjuka så man kanske inte tänker på om vi kan ta någon skada av det, men nu varnar en tvättexpert föräldrar för farorna som kan uppstå på huden.

Deyan Dimitrov, vd för Laundryheap, säger att detta kan irritera barnets ömtåliga porer och hud, förutom att det drastiskt minskar flamskyddet i kläderna.

”Babykläder behandlas vanligtvis med flamskyddade kemikalier av säkerhetsskäl, det gör att användning av sköljmedel på flamskyddade kläder kan minska effektiviteten.

Undvik sköljmedel

Så om kläderna kommer i kontakt med höga nivåer av värme eller lågor kan kläderna vara mer benägna att fatta eld. Undvik därför att använda sköljmedel på baby- och barnkläder och nattkläder, eller tyger som velour, chenille, frotté, fleece eller andra plagg som är märkta som flamskyddsmedel. Om du är osäker, kolla klädmärket”, säger Dimitrov från Laundryheap.

Om du tvättar kläder som har behandlats med flamskyddsmedel och du vill behålla mjukheten kan du följa dessa steg istället för att använda sköljmedel.

Gör så här istället

Bäst är att använda ullinställningen på tvättmaskinen, då blir centrifugeringsinställningen mindre kraftfull och den torkar inte ut kläderna helt.

Tvätta plaggen i sval temperatur med ett milt rengöringsmedel. Non-bio fungerar bra vid temperaturer så låga som 20 grader, så detta är idealiskt för en svalare tvätt.

Torka dina plagg naturligt, undvik att använda torktumlare och du ska ha vackra mjuka kläder utan att behöva tillsätta sköljmedel.

Det rekommenderas att använda sköljmedel för känslig hud för bebisar, vilket rekommenderas av Asthma Allergy Nordic. Det mjukar upp kläderna och minskar risken för hudirritation och minimerar risken för allergiska hudreaktioner.

Det här är kanske ett bra tips att ta med sig, när man tvättar kläder för små barn. Dela gärna med dig av dessa tips.

Sponsrat innehåll

Andra läste även