Få dina blommor att ”blomma konstant” med en ingrediens som läggs till i vattnet varje vecka

En ovanlig köksprodukt kan vara hemligheten till att ”stimulera” växttillväxt och hålla dina blommor i konstant blomning. Knepet kostar inte mycket och hyllas av blomsterexperter.

Entusiastiska trädgårdsodlare gläds åt en hushållsprodukt som kan göra dina blommor till en blomstrande syn.

Fredsliljan, även känd som Spathiphyllum i trädgårdsvärlden, är en favorit i hemmet – älskad för sitt eleganta och majestätiska utseende samt sitt relativt enkla underhåll.

Utöver detta anses de vara utmärkta på att ”bekämpa skadliga hushållskemikalier” och kan ”reducera mögelsporer i luften”.

Trots detta kan denna inomhusväxt ibland ha svårt att blomma, eller bara blomma under en kort period (vilket är när den är som vackrast). Men det finns en enkel lösning för att säkerställa att detta inte händer igen – och det kostar nästan ingenting.

På Facebook-gruppen ”Trädgårdstips och tricks” efterfrågade en kvinna desperat råd om hur man förlänger blomningen av sin fredslilja. ”Den hade massor av blommor när jag fick den för ungefär ett halvår sedan”, skrev hon. ”De dog gradvis och den har inte blommat sedan dess.”

Medan vissa användare föreslog vanliga metoder som att se till att växten har en passande storlek på krukan och att vattnas regelbundet, föreslogs en ganska oväntad produkt. ”Min blommar hela tiden. Jag matar den med bananskalvatten varje vecka och jag har blommor större delen av året.”

Bananer är rika på kalium, vilket tillsammans med kväve och fosfor utgör en viktig del av gödningen. Många användare av Facebook-gruppen vittnar om att banangödsel gör underverk för inte bara fredsliljor, utan även många andra växter.

Stephanie Stephenson, författare till ”Rose Gardening”, håller med – och skriver i sin bok:

”Bananer är rika på kalium, kalcium, fosfor och magnesium. Denna kombination kan stimulera och gynna växtens tillväxt.”

För att göra det hemmagjorda gödselmedlet, lägg helt enkelt bananskal i ett glas vatten med locket på och låt det stå över natten, eller i ett par dagar. Oroa dig inte om vattnet blir grumligt, det är helt normalt.

Bananer är ett billigt sätt att ge dina växter en extra boost – prova detta och se om det fungerar för dina blommor också!

Sponsrat innehåll

Andra läste även