Vilken förvandling! Det går att skapa vad som helst bara du är kreativ – vilket den här familjen bevisar.

Amalia Braunsthal (30) från Norrköping i Sverige och hennes familj gick igenom ett svårt familjetrauma.

Detta var början på en revolutionerande resa och ett helt nytt liv.

Familjen lämnade lägenheten och jobbet och bor idag i en ombyggd skolbuss.

”Vi har allt vi behöver, mår bättre och är så mycket gladare”, säger Amalia.

När Amalie plötsligt förlorade sin syster som begick självmord vändes allt upp och ner för familjen.

”Vi stod henne väldigt nära och det kändes som att vi skulle leva vidare utan henne, så vi var tvungna att börja leva och inte bara överleva”, sa Amalia.

När detta hände var både hon och sambon upptagna med sina respektive aktiviteter, och båda arbetade heltid, men systerns självmord fick paret att inse att livet var värt att leva på ett helt annat sätt.

”Vi lämnade båda ganska omedelbart, och sedan började vi skala livet, och det är förmodligen det som har tagit oss dit vi är i dag”, säger Amalia till Newsner.

View this post on Instagram

A post shared by Amalia Braunsthal 👋 (@amaliabrauns)

De hittade en online-minibuss som startades på ett nytt äventyr för familjen.

Bilen var gammal och sliten och krävde en hel del ansträngning för att kunna göra om den till en husbil. Bilen totalrenoverades med bra planlösningar för en familj med två små barn.

Familjen började först tillbringa sommaren i husbilen, men när de kom tillbaka till lägenheten efter semestern kände de att de inte kunde bo där.

”Vi kände bara att vi inte kunde stanna och sa upp lägenheten ganska omgående faktiskt. Och vi har aldrig varit lyckligare, inklusive barnen. Det här livet ger oss mer tid med dem. Och vi har fått en ögonöppnare om vad som verkligen betyder något, säger Amalia.

I bilen har de frihet och allt de behöver, som vattenkraft via egna solceller, värme, kök och sovplats som enkelt kan göras om till en soffa med bord.

”Det är viktigt att använda varje tum och se till att saker har mer än en funktion. Sängen har till exempel förvaring i sig och när man fäller ihop den blir den en soffdel med ett bord”, sa Amalia.

Efter ett och ett halvt år på resande fot ville familjen ha mer plats så nu har de köpt en ny större buss.

”Vi hittade en gammal skolbuss från Belgien som är större än den vi har. Jag ville behålla den gamla känslan som vår gamla buss hade, men ha en nyare modell vilket inte betyder att vi måste fixa det hela tiden”, säger Amalia.

Nu har de totalrenoverat sin nya husbil, en del arbete återstår, men familjen är nu ute på vägen med sin mobila familjebostad.

Se deras video där de visar sitt nya hem här.

Dela gärna den här härliga historian med dina vänner!