Familjens äckliga upptäckt på TUI-hotellet: ”mina barn har sovit där”

Annons

Familjen hade haft en drömsemester i Thailand. Barnen hade blivit lite förkylda men det var inget som de grubblade över.

När familjen skulle åka hem gjorde de en upptäckt i rummet som förändrade deras syn på semestern.

– Den här typen av mögel uppstår inte av sig själv, säger Nichlas Gullstrand.

Familjen Gullstrand från Malmö började planera resan till Thailand förra året i mars. De valde att resa till Phuket med resebolaget TUI i november.

– Vi skulle flyga på natten så vi började packa ner våra kläder redan på förmiddagen för att kunna ha en sista dag vid poolen och sedan gå på restaurang under kvällen, säger pappa Nichlas Gullstrand till Expressen.

Men dessvärre blev det inte så.

Efter att familjen tagit fram vinterkläderna som de skulle ha när de landat i Sverige slog en stank av mögel dom och stora svartgröna fläckar prydde deras kläder.

Annons

– Den här typen av mögel uppstår inte bara utan att det redan finns i rummet, säger Nichlas till tidningen.

Möglet hade spridit sig

Nichlas och mamma Henriette inspekterade rummet noggrannare och två av TUI:s representanter kallades till hotellet och använde ficklampor för att undersöka rummet.

Det började sökandet i en garderob som var av trä, där familjens semesterkläder hade legat.

Annons

Mögel hade spridit sig på insidan av garderoben, barnens badkläder hade fått svartgröna fläckar på sig.

– Det var mögel överallt. Under madrassen i barnens sängar var det fullt av svartmögel. Där hade jag låtit mina barn ligga och sova, säger Nichlas till tidningen.

Annons

Det upptäcktes även svartmögel på kakelplattorna i badrummet och på undersidan av prydnadskuddarna som legat på sängarna när familjen anlänt till hotellet.

När de började röja kom också stanken och TUI:s representanter vägrade vara i rummet innan dem hade vädrat.

Familjen förstod nu varför de hade drabbats av förkylning under semestern i Thailand.

– Vi trodde att det hade med allt badande att göra men vi fattar ju nu att det förmodligen inte var så. Det värsta är att jag inte vet hur det kommer påverka mina barns hälsa i framtiden då de har bott i ett rum med så mycket svartmögel, säger pappa Nichlas till tidningen.

Fick ersättning av resebolaget

Representanterna från TUI lovade en ersättning till familjen, samt att alla familjens tillhörigheter skulle tvättas.

Men när familjen kom fram till Köpenhamn på väg hem, märkte de att jackorna inte hade tvättats eftersom de hade kvitton i fickorna som inte hade blivit blöta, och de luktade fortfarande mögel.

Familjen fick slänga allt.

Efter förhandlingar om ersättning slutade det med att familjen skulle få 18 000 kronor i presentkort eller 7 000 kronor i kontantutbetalning.

Adam Györki, presstalesperson vid TUI skriver i ett mejl till Expressen:

”Vi ersätter våra kunder utifrån våra resevillkor samt tidigare domar från ARN. I vissa fall ger vi kunden möjlighet att få ersättning antingen utbetald eller som resecheckar. Summan på resecheckarna höjer vi upp något från den rekommenderade summan, vi vill ju givetvis alltid att våra kunder ska resa med oss igen så att vi får en chans att ge dem en felfri semester”, skriver han i ett mejl enligt Expressen.

Sponsrat innehåll

Andra läste även