Farmen-Daniel var nära att dö – första orden efter allvarliga olyckan: ”Jag är förlamad”

Hänt har haft en intervju med Daniel Tholén från Farmen. Tv-tittarna får lära känna Daniel mer på djupet. I programmet har man fått se att Daniel är händig och kan både snickra och baka bröd.

Nu berättar han om de allvarliga olyckan som han var med om.

Daniel får frågan om han fick några psykbryt i Farmen oh vem som var hans mentala livlina i det lite svårare stunderna.

– Jag fick inga psykbryt. Däremot behövde jag gå undan och andas ibland – för att jag inte skulle få psykbryt. Varje morgon tog jag ett morgondopp innan de andra vaknade. Då fick jag min egentid. När de andra kom upp kände jag mig stark, säger han och fortsätter:

– Henrik. Vi förstod varandra. Hade ett bra utbyte. Vi kunde prata om saker som inte hade med Farmen att göra. Han berättade mycket om sin jakt, jag kunde berätta om bilar och sådant som intresserar mig.

Under programmets tid kom Daniel och Dag väldigt nära varandra, men vad det beror på vet Daniel inte riktigt.

– Jag vet faktiskt inte. Det bara var så, det är svårt att sätta fingret på varför. Vi förstod varandra redan första dagen. Vi möttes på något vis, trots att vi är varandras motsatser.

Men det fanns en deltagare som Daniel fungerade mindre bra med.

– Det var så klart många man inte funkade med, men man måste ju gilla läget som det heter. Man har ju gjort ett medvetet valt och ställt upp på hela idén. Men det är klart, här hemma skulle jag inte orka med några långa stunder med Mary. Hon tog väldigt mycket plats. För en sådan som jag blir det ansträngande.

Foto: TV4 play

Daniel säger också att han har lärt sig en del om att medverka i Farmen och att han har fått upp ögonen kring hur bortskämda svenskar faktiskt är.

– Inga spår. Snarare lärdomar. Jag har fått upp ögonen för hur bortskämda vi svenskar faktiskt är. Man tar mycket för givet. När jag stod och malda mjöl på Farmen, insåg man hur billigt det är med mjöl – i affärerna. Vad kostar två kilo mjölk? 17 kronor, kanske…

För 18 år sedan var Daniel med om en traumatisk olycka där han fick genomgå en rad olika operationer.

– För 18 år sedan var jag med om en otäck motorcrossolycka. Däcket skar snett. En millisekund senare hade jag kört in i ett träd. Jag fick stanna kvar på sjukhuset i två veckor och var sjukskriven i två år. Jag har gått igenom flera operationer. Det har varit ganska tufft. Jag har fått något som kallas för ”droppfot” och är förlamad i högra foten.

Sponsrat innehåll

Andra läste även