”Farmor gjorde alltid det här knepet med mjöl i köket – nu kan jag inte leva utan det”

Vem visste att mjöl kunde göra det här? Helt genialt!

När hemmet är välordnat och välstädat doftar det inte bara fräschare, utan även kroppen och huvudet mår bättre efter lite ansträngning. Trots detta finns det vissa platser i hemmet som är utmanande att få riktigt rena.

Dessa områden kräver mer energi och tid, vilket kan göra det svårare att motivera sig till att ta itu med dem. Ett sådant område för många är diskbänken.

För den här kvinnan var diskbänken länge en utmaning eftersom det kändes som att den aldrig blev riktigt ren, hur mycket hon än skrubbade.

Men lyckligtvis finns det ett enkelt knep för att få den gnistrande ren, och det är både enkelt, snabbt och billigt. Och nej, det handlar inte om bakpulver denna gång, utan om mjöl.

Handfatet ser ibland inte så rent ut. Gamla matrester blandas med ingrodd smuts, och innan man vet ordet av det ser hela diskbänken mörk och obehaglig ut. Det värsta är att det inte hjälper att skrubba med diskborste eller svamp, eftersom smutsen sitter fast.

Men tack vare ett knep kan man förvandla en brunaktig fläck till ett obehagligt minne. Det bästa är att man bara behöver lite vetemjöl för att göra det.

Så här gör man:

Först och främst bör du rengöra diskhon från alla matrester och fläckar som är lätta att ta bort. Därefter torkar du av diskhon helt torr med antingen en trasa eller pappershandduk.

Nästa steg är att strö fyra matskedar mjöl i diskbänken. Gnugga mjölet försiktigt in i diskhon med cirkulära rörelser.

Låt mjölet verka i några minuter och torka sedan av det med en trasa. Du kan också prova att dammsuga bort det. Men kom ihåg att inte spola ner det i avloppet, eftersom mjöl och vatten tillsammans kan täppa till rören.

På detta sätt försvinner all smuts och du får en vacker, blank yta. Diskbänken blir renare än någonsin – och med minimal ansträngning.

Att rengöra diskbänken är vanligtvis inte det mest spännande uppdraget, men med detta geniala knep blir det snabbt och enkelt rent. Det bästa är att du inte behöver använda rengöringsmedel eller andra miljöfarliga ämnen.

Sponsrat innehåll

Andra läste även