Fastnar maten på kastruller och kastruller? med detta trick blir de som nya på nolltid

Förvandla dina slitna köksredskap med det här knepet!

Trots alla nymodigheter i vårt moderna samhälle så är det ofta gamla husmorsknep som ger bäst effekt än idag.

Ett bevis på detta är en gammaldags metod som har fått en renässans i köket när det gäller att återuppliva slitna stekpannor.

Oavsett om det gäller gjutjärn eller teflon, billiga fynd eller dyra investeringar, ingen panna är immun mot tidens tand. Men frukta inte, lösningen är närmare än du tror, ​​precis i ditt eget kök.

Problemet låter bekant: maten börjar fastna i botten av pannan, ett säkert tecken på att den skyddande beläggningen har försvunnit.

”Mat som fastnar på pannan är ett tecken på att pannan har tappat sin skyddande beläggning”, förklarar experter från Genialne.pl.

Men vanlig rengöring med diskmedel löser inte problemet; Det krävs mer drastiska åtgärder för att återställa glansen i pannan.

Så här gör du

Tricket, som har bevisat sitt värde under generationer, involverar tre enkla ingredienser: bakpulver, salt och olja.

Avfetta först pannan med bakpulver. Efter det värms det upp, strös med salt och under konstant omrörning får saltet verka sin magi i cirka 20 minuter.

Efter en noggrann tvätt, smörj pannan med olja, värm upp och voilà: den är som ny.

Hur man testar effekten

Tvivlar du på effektiviteten av denna något gammaldags metod? Ett enkelt äggtest visar om det fungerar.

Efter behandling värms pannan upp med lite smör eller olja, varefter ett ägg kokas efter önskemål. Resultat? Ingenting fastnar på den upphöjda pannan.

Men vad händer om en olycka är framme och maten brinner? Även här kommer bakpulver till undsättning.

Genom att göra en pasta av bakpulver och hett vatten, som sprids över botten av pannan, lossas brända rester och fett lätt efter bara några minuter.

Så nästa gång din stekpanna verkar ha gett upp, kom ihåg: En lösning kan vara så enkel som att titta i ditt köksskåp.

Sponsrat innehåll

Andra läste även