Felet många gör: det här får du aldrig göra när du laddar din mobil

Det kan få stora konsekvenser.

Många människor tar för givet hur de laddar sina mobiltelefoner utan att tänka mycket på det.

Men det visar sig att laddningsmetoden är mer komplicerad än vad många tror, och ett enkelt misstag kan i värsta fall leda till en förkortad livslängd för din enhet.

Men vad är den rätta ordningen för att ladda en smartphone? Ska du koppla in laddaren till mobiltelefonen först eller vägguttaget?

Enligt experter från Huawei, spelar ordningen en viktig roll för din enhet. Den rekommenderade metoden är att först sätta laddaren i vägguttaget och sedan ansluta den till smarttelefonen.

”Detta gör att du undviker dataförlust, försämrad prestanda, minskad batterilivslängd, skärmflimmer och brus, kretsskador och andra problem,”.

Här är förklaringen

När laddaren ansluts till vägguttaget kan det orsaka korta spänningsökningar, vilket potentiellt kan skada enheten om laddaren redan är ansluten till den.

Dessa korta men intensiva spänningsökningar kan på sikt leda till allvarliga skador. Enligt Huawei bör laddaren först tas bort från enheten när laddningen är klar och sedan från vägguttaget. Detta lilla tillägg i din dagliga rutin kan göra stor skillnad för din enhets livslängd och hälsa.

Även om det kan verka som en trivial sak, betonar Huawei vikten av att följa den korrekta ordningen för att maximera enhetens prestanda och livslängd.

Sponsrat innehåll

Andra läste även