Folkkära artisten avslöjar: Tommy Körberg berättar om sin djupa skam och ånger

Tommy Körberg tar bladet från munnen.

I den gripande SVT-dokumentären ”Därför sjunger jag – en film om Tommy Körberg” får publiken en unik inblick i den svenska musiklegenden Tommy Körbergs livsresa.

Dokumentären skildrar både de strålande höjdpunkterna i hans karriär och de mörka skuggorna som har följt honom utanför rampljuset.

I dokumentären ”Därför sjunger jag”, står Tommy Körbergs personliga kamp mot drogmissbruk i fokus. Han ger en ärlig inblick i hur han vände sig till kokain som en utväg från inre mörker – en vana som smög sig på och blev förrädisk.

”Det blev en tillvändning som var smygande och förrädisk,” reflekterar han. Att han till slut åkte fast ser Körberg som en vändpunkt: ”Det var en sorts välsignelse att jag gjorde det, för jag var ganska illa däran.”

Berättelsen tar en personlig vändning när Körberg delar med sig av hur hans beteende påverkat hans barn. Han öppnar upp om djup ånger och smärtsamma minnen involverande sina söner Anton och Erland.

Hans erkännanden om att fly från sig själv och att inte kunna möta sitt eget inre framhäver en personlig kamp som sträcker sig långt bortom hans framgångar.

”Därför sjunger jag” ger inte bara en inblick i Körbergs framgångsrika karriär; den avslöjar också de komplexa och ofta smärtsamma personliga prövningar han har genomgått.

Sponsrat innehåll

Andra läste även