Föräldrar bor i husvagn med två små barn: Vi gör det för barnens skull

De här föräldrarnas livsval har skapat debatt på nätet – tycker ni de gör rätt?

Alla föräldrar vill ge sina barn de bästa möjligheterna till en god framtid. Detta kan göras på många sätt. Catherine och Kyle Houten är ett par föräldrar som har två små barn.

Paret bor i en husvagn, vilket inte beror på brist på boende. Den är självvald. Husvagnen står på Catherines föräldrars gård 45 minuter från Auckland, Nya Zeeland.

Parets eget hus hyrs ut medan boendet i husvagnen är nästan gratis. Ur ekonomisk synvinkel är det en riktigt bra idé. Paret spenderar de extra pengarna på Kyles affärer.

De bodde i eget hus tills parets äldsta barn föddes tre månader för tidigt. Detta resulterade i att paret fick flytta närmare Catherines föräldrar eftersom hon behövde extra stöd. 

”I grund och botten hade jag och min son behövt stöd från min familj. Jag var verkligen ensam”, säger Catherine till Stuff och tillägger:

”Jag är ingen ensamstående mamma, men jag gör allt själv. Det är vad som händer när man äger ett företag.”

Nu har paret fått reda på hur ekonomiskt smart det är att bo i husvagnen nära föräldrarna.

”Det kostar oss ingenting att bo i husvagnen. Det ger oss ekonomisk flexibilitet att investera i verksamheten. Vårt hus i Wellsford betalar sig själv och vi kan fokusera på verksamheten. Vi kan ge våra barn en framtid. Jag vill inte behöva skicka mina barn till dagis och aldrig träffa dem.”

Dessutom är Catherine väldigt glad över att vara så nära sina föräldrar.

På Instagram delar Catherine flitigt med sig av bilder på livet på landet, till exempel här där man kan se parets hem framifrån.

Skulle ni kunna tänka er att leva så här? Berätta i kommentarerna!

Sponsrat innehåll

Andra läste även