Företaget förbjöd shorts – då kom hantverkarna på en kreativ lösning som sprids överallt

Att arbeta ute i sommarsolen är svettigt, och när de här hantverkarna inte fick ha på sig kortbyxor så var de tvungna att hitta på något. Nu har deras lösning blivit viral!

Sommaren är härlig, men ibland är värmen nästan bara till besvär när du är på jobbet. Så var det också för en grupp hantverkare från Chertsey i England.

Det enda problemet för arbetarna var att de på grund av företagets regler inte fick bära shorts på arbetsplatsen. 26 grader och solen ändrade inte på det. Därför kom de på en väldigt kreativ lösning.

The Sun skriver om arbetarna som retade sig på att det i HMS-föreskrifterna stod att ingen får arbeta i shorts. Jo, då var det bara att hitta ett sätt som undvek regelverket då, och som ändå var bekvämare än de varma arbetsbyxorna.

Jobbar i klänningar

Och även om företagets regler anger att shorts inte ska bäras på arbetsplatsen, säger de ingenting om klänningar eller kjolar…

– Shorts hade varit perfekt att jobba i när det är så varmt. ”Jag var nästan på väg att hitta ett nytt jobb”, säger Simon Miles till The Sun.

Och männen, ja de visste hur de skulle ta vara på möjligheten. En dag dök alla upp till jobbet med en ny ”uniform”. Nämligen klänningar och kjolar.

-Vi argumenterade för att det också finns kvinnor som jobbar på samma arbetsplats som jobbar i kjol, så de kunde inte hindra oss från att göra detsamma, säger Miles.

Samtidigt påpekar han att det är större chans att en klänning fastnar i maskiner och verktyg och som sådan är mer osäker än shorts. Men han hoppas att ”protesten” kan få företaget att tänka i andra banor.

Ibland måste man bara vara lite kreativ för att få en poäng!

Sponsrat innehåll

Andra läste även