Forskare: Här är saken du alltid ska undvika på hotellrum

Att bo på hotell ibland är vardagslyx som de flesta mår bra av ibland. Men innan det är dags för att checka in på hotell nästa gång, kommer det här lite information som de flesta mår bra av att läsa.

Forskare har kommit fram till vad som är det snuskigaste du hittar på ett hotellrum, och det är nog inte det du tror.

Att hotellrum inte är helt rena är kanske inte så konstigt i sig. Tänk på att gäst efter gäst har checkat in på rummen och sovit där du sover, duschat där du duschar.

De flesta tror nog att det är heltäckningsmattor, dricksglas eller toaletten som är de värsta bakteriehärdarna, men den snuskigaste saken på ett hotellrum är någonting helt annat.

Forskare på University of Houston ville veta var flest bakterier gömmer sig på hotellen och undersökte därför 19 olika hotellrum i tre olika städer.

Pixabay

Studien visar att hela 81 procent av alla ytor som topsades hade spår av bajspartiklar och till sin förvåning märkte de att de värsta bakteriebovarna var fjärrkontrollen.

I övrigt hade toaletten och handfatet i badrummet, som väntat, mycket bakterier. Så även lampknappen på sänglampan, men än mer alarmerande, också på städvagnarna med utrustning som svampar och moppar.

Det här är trots allt information som jag tror att alla vill veta när de checkar in på hotell nästa gång.

Sponsrat innehåll

Andra läste även