Forskning avslöjar: Det här händer med killar – när tjejer får orgasm

En ny studie visar hur mycket killar faktiskt vinner på att ge tjejer orgasmer.

Om du någongång har fått din partner att komma har du troligtvis gett dig själv en high five eller en ryggdunk. För visst har du gjort ett excellent jobb – hen kom ju på grund av dig!

Men tydligen är det inte bara du som njuter av att ge din partner en orgasm. Enligt en ny studie, som publicerades i The Journal of Sex Research, får killarna något särskilt extra ut av att tjejer får de att komma.

I studien deltog 810 heterosexuella män som skulle läsa påhittade sexscenarion med en attraktiv kvinna. I vissa berättelser kom kvinnan, och i andra inte. Männens uppgift var att uppskatta sin sexuella självkänsla och hur maskulina de skulle kunna sig under dessa påhittade scenarion.

Det visade sig att männen kände sig mer maskulina och hade högre sexuellt självförtroende i scenarion där kvinnan fick orgasm.

Detta gällde även män som annars oroade sig för att de inte var ”män nog”, som fick ett ännu större självförtroende när kvinnan fick orgasm.

Forskarna kunde av studien dra slutsatsen att kvinnors orgasmer anses som en manlig bedrift.

Tidigare studier visar att många kvinnor har svårt att få orgasm, och att det dessutom är mycket vanligare att kvinnor fejkar än män.

Men detta visar alltså att båda partner vinner på att tjejer får orgasm, menar Women’s Health.

Det innebär givetvis inte att tjejer ska fejka orgasmer för att göra killar lyckligare. Snarare att båda vinner när det är på riktigt. Och om du som tjej inte får en orgasm – ingen stress. Det överlever han också.

Sponsrat innehåll

Andra läste även