Forskning: Därför blir bebisar som föds i december smartare och lever längre

Vill du att ditt framtida barn ska bli framgångsrikt? Då är det dags att börja planera, menar forskarna som kommit fram till att decemberbarn sticker ut från andra barn.

Ni som fyller år i december, speciellt i slutet av månaden, känner nog igen er i känslan av att år efter år behöva dela sitt firande med alla andra. Men du kan i alla fall trösta dig med att det faktiskt finns flera fördelar med att födas i årets sista månad.

Studier visar nämligen att december är den bästa tiden att födas i. Så ni decemberbarn har gått igenom livet med flera fördelar ni kanske inte visste om!

Här är några anledningar till varför det är bäst att födas i december:

Decemberbarn sover bättre

Spädbarn födda i december somnar snabbare och tidigare än barn som föddes på sommaren, menar den här studien.

Dessutom säger en annan studie att decemberbarn var mer benägna att bli ”morgonmänniskor” än de som föddes i de övriga månaderna.

Decemberbarn lever längre

Den här studien kom fram till att det fanns ett överraskande stort antal decemberfödda människor som levde till 105+ års ålder. Så om du vill ge ditt barn den bästa chansen att få 100 ljus på sin födelsedagstårta så är det en december-födelsedag som gäller!

Decemberbarn har friskare hjärtan

Flera studier visar att personer födda i september-december hade en lägre frekvens av hjärt-kärlsjukdomar än övriga. Kanske en anledning till att de lever längre!

Decemberbarn är snällare

En undersökning visar att personer födda i december blir mindre lättretade och är mindre sura än de som föds under andra månader. Värst humör har tydligen person födda i juli.

Decemberbarn är mer benägna att bli tandläkare

Okej, det här är lite märkligt, men decemberbarn har statistiskt sett en större benägenhet att välja tandläkare som yrke i livet. Det är väl ändå ett bra yrke?

Decemberbarn är smartast i klassen

Många menar att decemberbarn har en nackdel i fysiska aktiviteter och sporter, då man är så pass mycket yngre än sina andra årsbarn, men i klassrummet är det faktiskt tvärt om! De yngsta personerna i en skolklass är vanligtvis de smartaste.

Tänk att det fanns så många fördelar med att vara född i december! Glöm nu inte att tagga in alla decemberbarn du känner!

Sponsrat innehåll

Andra läste även