Fräckis: Självgoda jägaren skryter på puben – fruns reaktion får honom att gråta

Roliga historier har en alldeles särskild förmåga att få ett helt sällskap att brista ut i skratt. Fräckisar, som ofta innehåller lite barnförbjudna ämnen, har den där särskilda tvisten på slutet som både får oss att rodna och fnittra.

Här är en klassisk fräckis som, trots att den har berättats i olika versioner under åren, aldrig verkar tappa sin charm.

Stort nöje!

Det var en gång en jägare i en liten by som kunde stoltsera med både skicklighet och mod, men också en hel del skryt. En kväll på den lokala puben deklarerade han självsäkert att han kunde identifiera vilket djur ett skinn kom ifrån, samt vilken typ av kula djuret skjutits med – allt medan han var iklädd en ögonbindel.

Foto: Canva

– Knyt för en ögonbindel och ställ upp lite öl och ta hit lite djurhudar så ska jag tala om vad det är för djur. För varje rätt så får jag en ny öl, sa han självsäkert, och de andra gästerna kunde inte låta bli att småle åt hans övermod.

Utmaningen antogs och snart var hela bordet fullt av djurhudar och öl. Gästerna satte en ögonbindel på jägaren och gav honom den första huden att känna på. Han inspekterade huden noggrant med händerna.

– Det här är en antilop, skjuten med en 22:a, sa jägaren och fick genast en öl till godkänd gissning, följt av applåder från de andra gästerna.

Nästa skinn kom fram.

– Det här är en tiger, skjuten mitt i hjärtat med en 308:a, och även denna gång hade han rätt och fick ännu en öl.

Frun ger svar på tal

Kvällen fortsatte så här tills jägaren sent på natten raglade hem, nöjd och högmodig. Men morgonen därpå, vaknade han med en fruktansvärd huvudvärk och en rejäl blåtira.

Förvirrad, frågade han sin fru vad som hade hänt.

– Jag var ju full igår, men inte slogs jag väl?

Frun, med händerna i sidorna, svarade torrt:

– Nä, det var jag som slog till dig. Du kom hem och la dig, satte handen innanför mina trosor och gnuggade runt lite och sen sluddrade du:

– Skunk, dödad med en yxa.

Sponsrat innehåll

Andra läste även