Främling lämnar tusentals kronor i dricks – ger servitören nya tänder

Den här främlingen fick hela restaurangen att tappa hakan.

En vänlig främling lämnade över 230 000 kronor i dricks så att en servitör skulle få en uppsättning nya tänder, något han verkligen behövde. Det skriver Daily Mail. 

Brian Maixner är en ensamstående pappa från den amerikanska staden Wichita i Kansas. Han har haft väldigt dåliga tänder sen han var barn men han har aldrig haft råd att få dem ordnade. Det fick Fred Boettcher, en jurist från Oklahoma, att gå till handling. 

En dag när han var ute och åt på Doo-Dah Diner, där Brian Maixner arbetar som servitör, la han märke till en vänlig servitör som önskade alla gäster välkomna med ett stort leende.

– Jag slängde bara ett öga på den unge mannen och visste att han var något alldeles speciellt. Han verkade så vänlig, tillitsfull och självsäker, trots att det var uppenbart att han hade riktigt ont i munnen, säger Fred Boettcher till KWCH 12 enligt Daily Mail.

Den generöse juristen bestämde sig för att hjälpa Brian Maixner. Han gick till hans chef och sa till honom att han skulle lämna 25 000 dollar (omkring 230 000 svenska kronor) i dricks till den unge servitören så att han skulle kunna få en ny uppsättning tänder. 

Brian Maixner blev mycket rörd över den främmande mannens vänlighet.

– Han kände mig inte alls och ändå ville han ge mig pengar så att jag kan laga mina tänder. Utan hans hjälp hade jag aldrig haft råd, säger han enligt Daily Mail.

Fred Boettcher’s vänlighet förvånade dock inte hans dotter, som berättar att pappan alltid har hjälpt människor i nöd.

Och tack vare hans stora givmildhet har Brian Maixner nu fått en splitterny uppsättning tänder.

Han berättar att tandläkarbehandlingen har förändrat hans liv och att både familj, vänner och kunder har blivit helt chockade när de sett hans nya och skimrande vita tänder.

Sponsrat innehåll

Andra läste även