Ni som har varit med ett tag minns nog de här läckerheterna som prydde matborden på det glada 70-talet. Här är 6 klassiker.
1. Avokado med räkor
När den exotiska avokadon gjorde entré på 70-talets fruktdisk så föddes den här lyxiga förrätten.
2. Plankstek
Efter en USA-resa tog Tore Wretman den här klassiska rätten till Sverige och serverade den på sin restaurang Stallmästargården i Stockholm. En riktig klassiker!
3. Flygande Jacob
Banan, jordnötter och ris är en exotisk kombination, speciellt när rätten blev populär på 70-talet. Enligt legenden skapades rätten flygande Jacob 1976 av några radhusgrannar där en av personerna jobbade med flygfrakt och kallades ”flygande Jacob”.
4. Fylld paprika
Urgröpt och gratinerad paprika var en av 70-talets populäraste festrätter.
5. Chili con carne
Köttfärs, chili och vita bönor. Chili con carne fanns på många middagsbord under årtiondet.
6. Glace au four
In med glassen i ugnen inbakad i maräng. Det här var den hetaste efterrätten på 70-talet.
Minns ni de här klassikerna? Glöm inte att dela och gör era vänner hungriga!