Fredrick Federley har haft ett tufft 2021, och det verkar inte ta slut. Nu kommer uppgifter om ett bråk med ex-politkerns grannar i Björbo.

Den före detta centertoppen Fredrick Federley, 42, fortsätter att hamna i blåsväder. Efter pedofil-härvan har nu flera grannar i Björbo vittnat om heta känslor och bråk som slutade med blodvite.

Det handlar om Federleys stora Grand danois-hundar Nancy och Elsa. Enligt uppgifter har en av hans kraftiga hundar gått till attack efter att den rusat in på grannens tomt, skriver Stoppa Pressarna.

Hunden angrep grannens tax Trixie som blev så svårt skadad att den fick föras akut till djursjukhus för vård. Stämningen mellan Federley och grannarna är minst sagt ansträngd.

Wikipedia

Tröttnade på hundbajset

Fredrick Federleys två Grand danois-hundar ska ha ställt till med så mycket oreda att grannarna varit tvungna att ge igen.

– Det började med att en granne tröttnade på att hans hundar sket på hans gård så han samlade ihop hundskiten och kastade in den på Federleys parkering, varpå Fredrick ringde runt till flera av oss och undrade om vi sett nått eller om han skulle behöva ändra sina rutiner med Säpo, berättar en boende i den lilla byn.

Detta upprörde Federley som genast försökte ta reda på vem som kastat hundskit på hans parkering.

– Det tog väl nån vecka innan han förstod vem det var. Hundarna var allt som oftast på alla andras gårdar och sprang, jag har hört att de på en gård bet sönder diverse saker och att de också jagade hönsen och föste en fölunge, det är väl känt här i byn, säger en Björbo-bo när Stoppa Pressarna träffar honom utanför Ica Nära i Dala Floda.

Det verkar som att de två stora hundarna är källan till mycket irritation i grannskapet.

– Du kan fråga vem som helst om de där jävla hundarna, jag tycker fruktansvärt synd om hans grannar, det är inte bara det här med pedofilen ska du veta, säger mannen som vill vara anonym och fortsätter:

– Tydligen var barnen livrädda för hans hundar, dom vågade knappt gå ut på gården under en period, vad jag förstått. Jag lider med den barnfamiljen, de är bra folk och så tvingas de stå ut med sånt här.

Hunden gick till attack

En händelse blev dock extra allvarlig, där en av Federleys Grand danois-hundar sprang över till grannens tomt och gick till attack mot en tax. Den lilla hunden blev så allvarligt biten att den fick föras till djursjukhus.

Fredrick Federley själv har kommenterat attacken på sociala medier, och menar att det var grannarna som inte hade koll på sin lilla tax.

– En tax bet vår hund och vår bet tillbaka, skrev Federley om händelsen. Värt att noterar är att hans Grand danois väger åtta gånger mer än den lilla taxen Trixie.

Vad tycker ni om ”hundattacken”? Ge gärna er åsikt i kommentarerna!