Funderar du på att bli ihop med ditt ex igen? Då bör du läsa det här

Relationen till expartners är kluriga. Bara för att man gjort slut så behöver det inte betyda att känslorna försvunnit, men kan man verkligen gå tillbaka till sitt ex och bli lycklig?

Det finns många orsaker till att en relation tagit slut. Ni kanske var i olika lägen i livet och fick inte ihop det, eller så var ni dåliga på att kommunicera. En del problem går att lösa och man kan ge en bra relation en ny chans.

Samtidigt så kan det gå katastrofalt fel också. Sajten EliteDaily har med hjälp av experter kommit fram till olika varningstecken man ska se upp för när man vill börja dejta sitt ex igen.

1. Ditt ex var kritisk till din karaktär

Ingen ska behöva ta en massa skit från utomstående, speciellt inte från sin partner. Om ditt ex ofta klankade ner på din karaktär och sa saker som skadade din självkänsla så är det bättre att gå vidare.

2. Ditt ex stal från dig

Thomas Edwards Jr är psykolog och menar att man aldrig ska bli tillsammans med ett ex som stulit från dig. Låter ganska rimligt ändå?

3. Ditt ex känner ingen ånger

Man kan göra misstag i en relation som sårar sin partner. Vissa saker är oförlåtliga medan man kan glömma och gå vidare från andra saker. En förutsättning är dock att man inser sina misstag och pratar om det.

Om ditt ex inte visar någon som helst ånger över sina val som sårat dig så klarar du dig bättre utan hen.

4. Ditt ex lovade att ändra sig – men det hände aldrig

Det är enkelt att lova en massa saker i en relation, men det krävs att man agerar också. Om ditt ex överöste dig med löften som aldrig infriades så kan du förvänta dig samma beteende även i framtiden.

5. Ditt ex kunde inte kompromissa

En relation består av två personer med egna viljor och ibland har man helt enkelt olika åsikter. Då krävs det att man hittar en lösning tillsammans, men om ditt ex aldrig ville kompromissa om något så finns det ingen framtid för er.

6. Ditt ex saknade empati

Om ditt ex visade en avsaknad av empati mot dig och andra i sin omgivning så bör du hålla dig undan!

7. Ditt ex stod alltid i fokus

Var er relation alltid bäst när din partner var nöjd? Kom i håg att dina behov är lika viktiga och du förtjänar någon som fokuserar på ditt välbefinnande i första hand.

Källa: EliteDaily.com

Sponsrat innehåll

Andra läste även