Den 25 mars är det våffeldagen och under de här veckorna äter svenskarna som mest frasiga våfflor med grädde och sålt.
Få saker går upp mot en härlig nygräddad våffla, men det finns ett problem. Våffeljärnet. Det är väldigt bökigt att göra rent och när åren går bli järnet alltid ingrott med flott och fett.
Men nu finns det faktiskt ett smart knep för att få ett skinande rent våffeljärn! Som vanligt är det de gamla husmorsknepen som ger bäst resultat.
Läs det fiffiga knepet nedanför, det är både superenkelt och gör rent ditt våffeljärn på nolltid!
Det krävs faktiskt inte en massa tid och ansträngning för att göra rent ditt våffeljärn.
Det enda du behöver är en ”diskvåffla”, det vill säga ytterligare en våffla du gräddar efter att satsen är klar.
Just denna diskvåffla ska så klart inte ätas, utan bara gräddas som vanligt i järnet. På så sätt blir du kvitt allt fett och smuts! Se nedanför hur du tillverkar din diskvåffla.
Recept diskvåffla
Du behöver:
½ dl vatten
2 msk salt
1 dl vetemjöl
Så här gör du:
1. Blanda ihop ingredienserna i en skål.
2. Häll smeten i våffeljärnet. Sedan gräddar du diskvåfflan precis som du hade gräddat en vanlig våffla.
3. Diskvåfflan drar nu till sig rester och smuts från järnet, och rengör smidigt.
4. När diskvåfflan är ”färdiggräddad” behöver du bara torka av med en fuktig trasa. I vissa fall, om ditt järn är väldigt smutsig, kan du behöva grädda ytterligare en diskvåffla för att få med all smuts.
Dela gärna vidare det här knepet till dina vänner som älskar våfflor!