Geniala knepet: häll vinäger i tvättmaskinen och se magin hända

När du väl provat det här knepet kommer det bli en naturlig del av din rutin vid tvättning!

Att tvätta kläder kan vara en utmaning, särskilt med alla olika råd om hur man ska göra det på bästa sätt. Många kläder har fått lida eftersom de har genomgått olika tvättmetoder.

Även om det är enklast att följa tvättinstruktionerna på kläderna, verkar det som att många tillverkare bara fokuserar på att skydda sig själva från skador på kläderna.

Tyvärr blir inte kläderna alltid riktigt rena. Tvättråden säger ofta att kläderna bara kan tvättas i 30 grader, men det är sällan tillräckligt för att få dem riktigt rena!

Efter att ha stött på ett gammalt husmorstips som min väns mormor har använt i flera år, kommer mina kläder nu ut rena och fräscha varje gång.

Därför vill jag dela med mig av det här tipset för att göra tvätten till en enklare och mindre tråkig uppgift, som annars bara väntar på att tvättkorgen ska bli full.

Hemligheten är vitvinsvinäger. Syran i vinägern fungerar som ett universalmedel för dina kläder på flera sätt.

Tar bort svåra fläckar

Lägg kläderna med envisa fläckar i ett vattenbad med 0,5 dl vitvinsvinäger i 30-60 minuter, tvätta sedan enligt tvättråden. Fläckarna försvinner som genom ett trollspö.

Neutraliserar lukt

Dålig lukt från svett och rök försvinner omedelbart om du tillsätter lite vitvinsvinäger i sköljmedelsfacket när du tvättar kläder.

Motverka statisk elektricitet

Vitvinsvinäger är också en bra lösning för att bekämpa statisk elektricitet. Vissa material blir lätt statiska efter tvätt, men genom att tillsätta vitvinsvinäger i tvättmaskinen kan du undvika detta problem.

Ta bort damm

När det gäller att ta bort damm och djurhår från kläderna efter tvätt kan vitvinsvinäger vara till stor hjälp. Det blir mycket lättare att bli av med oönskat hår och damm som fastnat i kläderna efter torkning om man har använt lite vinäger i tvättmaskinen.

Gula fläckar

Slutligen kan vitvinsvinäger också hjälpa till att motverka gula fläckar under armarna på kläderna. Har du också märkt att vita kläder kan få gula fläckar under armarna? Det beror vanligtvis på svett och deodorant. Men med lite vitvinsvinäger i tvättmaskinen kan dessa fläckar enkelt försvinna.

Få bort fläckar från tvättmedel

Häll en deciliter vitvinsvinäger i tvättmedelsfacket för att undvika vita streck på kläderna, särskilt synliga på mörka plagg. Dessa vita ränder kan uppstå från tvättmedlet och vinägern hjälper till att förhindra dem.

Få maskinen rengjord


En viktig sak att komma ihåg är att även tvättmaskinen behöver rengöras regelbundet. Även om det kan verka självklart att en tvättmaskin är ren eftersom dess syfte är att rengöra kläderna, behöver den också lite kärlek och omsorg. Här kan vinäger vara till stor hjälp.

Genom att använda vinäger kan du rengöra tvättmaskinen effektivt, vilket inte bara förlänger dess livslängd utan också förbättrar dess förmåga att rengöra kläderna och göra att de luktar fräscht.

Sponsrat innehåll

Andra läste även