Geniala knepet: så håller du händerna mjuka och vackra hela vintern

Annons

Den kalla och torra vinterluften kan vara hård för dina händer. Det finns ett antal produkter du kan använda för att avhjälpa skadan – men det går också att förebygga hela problemet.

Hudbarriären är en blandning av proteiner, lipider och oljor. Det skyddar din hud, och hur bra det gör beror enligt webbplatsen WebMD mest på dina gener: Om du har en svag barriär är du mer benägen att få symtom på känslig hud, som klåda, inflammation och eksem. 

Dina händer är också mer benägna att bli väldigt torra på vintern.

Om du hade spruckna händer förra året kan det vara större sannolikhet att det händer igen i vinter också. Spruckna och torra händer kan helt enkelt göra ont. Men lyckligtvis finns det vissa saker du kan göra för att förhindra det.

Annons

1. Använd handskar

Om det är tillräckligt kallt att du tror att du behöver en mössa över öronen, är det definitivt tillräckligt kallt för att du ska skydda händerna med ett par handskar.

2. Ta en snabb peeling

Annons

Blanda 1 matsked olivolja med 1 matsked socker. Använd denna som en skonsam peeling för dina händer för att bli av med torr hud. Olivoljan ger fukt. För att hålla händerna fuktiga genom vintern rekommenderar The Beauty Wonderland att du gör detta varannan dag.

3. Använd mild tvål

Tvätta händerna med en mild tvål och använd ljummet och inte skållhett vatten, råder WebMD. Torka händerna försiktigt och applicera en fuktighetskräm omedelbart.

Om du har väldigt torra händer eller kanske har ett jobb som kräver att du desinficerar händerna väldigt ofta, använd då gärna desinfektionsgel. Desinfektionsmedel torkar ut huden, men för personer som tvättar händerna många gånger om dagen är desinfektionsgel faktiskt lite skonsammare mot huden än tvål och vatten.

4. Skydda naglarna med olja

Naglarna kan också bli hårda på vintern. Och naglarna flisar lättare när luften är torr och kall. Nagelbanden kan också spricka och göra ont.

Annons

Andra läste även