Genialt: gör hemmagjord glass på bara 10 minuter: det enda du behöver är 2 plastpåsar

Många har dåliga erfarenheter av hemmagjord glass – men det blir busenkelt med det här receptet!

Hemmagjord glass låter kanske som ett krångligt projekt. Man tänker omedelbart på allt man behöver: antingen röra en glassblandning varje timme resten av dagen eller skaffa en dyr glassmaskin.

Men det finns enklare sätt. Vad sägs om att göra hemmagjord glass på bara tio minuter med ingredienser du garanterat redan har hemma? Ännu bättre är att allt du behöver är två plastpåsar och lite is.

Jag lovar. Med det här receptet kan du ha din favoritglass klar på bara tio minuter. Det enda du behöver göra är att skaka, skaka och skaka lite till.

Receptet:

1 återförslutningsbar påse om 1 liter och en om 5 liter. 1 dl mjölk
1 dl grädde
1– 2 matskedar socker.
1/2 tesked vaniljextrakt eller vaniljsocker
4-5 dl is.
6 teskedar salt.
Handskar.

Förbered en 1-literspåse genom att placera den över ett glas.

Häll i 1 dl mjölk och 1 dl grädde. Tillsätt socker och vaniljsocker, och om du önskar chokladsmak, lägg även i kakao. Knyt sedan ihop påsen med glassblandningen och lägg åt sidan.

Ta en skål med is (cirka 4-5 dl) och häll den i en 5-literspåse. Tillsätt 1/2 dl salt.

Placera glasspåsen i ispåsen och knyt ordentligt. För extra säkerhet kan du använda en extra påse för att undvika att saltet kommer i kontakt med glassblandningen.

Nu är det dags att skaka! Skaka kraftigt i 5-10 minuter. När glassen är klar, ta ut glasspåsen från ispåsen, torka av den och spritsa ut glassen i skålar.

Toppa med dina favoritgodisar och njut av din hemmagjorda glass!

Sponsrat innehåll

Andra läste även