Genialt: så enkelt tar du bort fett och lukt från matlådor

Har matlådorna sett bättre dagar? Pröva det här!

För många är plastbehållare en oumbärlig del av vardagen när det gäller att förvara mat för arbete eller skola.

Dessa behållare är utmärkta för att hålla maten färsk och förhindra läckage. Men upprepade användningar kan ibland leda till att behållarna absorberar dofter från tidigare måltider, vilket kan påverka smaken och njutningen av maten.

Detta vanliga problem uppstår oftast på grund av plastens förmåga att absorbera dofter och smaker, särskilt när den utsätts för varm mat. För att hantera detta dilemma har ”Elle”-portalen föreslagit några hemgjorda lösningar för att rengöra plastbehållare och eliminera oönskade dofter.

Enligt El Tiempo är en effektiv metod att använda vinäger, som är känt för sina kraftfulla rengöringsegenskaper.

Efter en vanlig tvätt med tvål och vatten bör behållaren sköljas i en blandning av vatten och vinäger.

Först ska behållaren rengöras ordentligt med tvål och sköljas noga. Sedan fylls både behållaren och ett separat kärl för locket med en blandning av vatten och vinäger. Låt detta verka i några minuter och skölj sedan som vanligt.

En annan välkänd metod är att använda bakpulver, som både rengör och neutraliserar dålig lukt. Tillsätt varmt vatten, diskmedel och en matsked bakpulver i behållaren och skaka ordentligt.

Citron är också en effektiv rengöringsagent för plast tack vare dess naturliga avfettningsegenskaper. Ett vanligt tips är att skära en citron och gnida dess insida mot plasten. Citronsaften tar bort fläckar och dofter, och efteråt behöver behållaren bara torka i några timmar innan den kan tvättas som vanligt.

För att förhindra framtida doftproblem är det klokt att låta varm mat svalna innan den förvaras i plastbehållare. Värme kan nämligen få plasten att expandera och absorbera dofter och färger från maten. Detta enkla knep kan bidra till att förlänga livslängden på dina Tupperware-produkter och säkerställa att din mat alltid behåller sin fräschör och inbjudande smak.

Sponsrat innehåll

Andra läste även