Nu föreslår den här kommunen gratis kollektivtrafik för alla pensionärer.

Det finns gott om pensionärer runt om i landet som har det knapert ekonomiskt, och kan behöva den hjälp som kan ges. Så tänkte i alla fall iniativtagarna till det här nya förslaget.

Det är Jonas Andersson (S) som föreslår att länstrafiken i Östersund ska erbjuda pensionärer gratis resor vid vissa tider.

Just nu är det aktuellt med att testa gratis bussresor för pensionärer i Östersund.

Jonas Andersson (S) är vice ordförande i Region Jämtland Härjedalens utskott för kollektivtrafik och har lämnat in ett initiativärende om att testa förslaget under en period.

Föreslaget är inte unikt i sin natur, utan har testats på flera andra håll i landet. Bland annat så har Malmö erbjudit alla över 70 att resa gratis med bussar och lokala tåg. I Eslöv har det tidigare tagits ett beslut om gratis kollektivtrafik.

Förslaget möts med glädje

Initialt är tanken att pensionärerna ska kunna nyttja gratisbiljetterna för länsbussar under tider som räknas som ”lågtrafik. Efter provperioden ska det sedan utvärderas och förhoppningsvis utöka de fria reseperioderna till stadsbussar och tåg.

Någon som är positiv till förslaget är Elsy Sandbom, som bor i Östersund och är pensionär.

– Jag tycker politikerna ska ta tag i den här frågan och låta pensionärerna ha fria resor under vissa tider och låta pensionärerna ha livsglädje, säger Elsy Sandbom, till SVT.

Glädjande nyheter för pensionärer i Östersund! Vad tycker ni om förslaget? Ge gärna er syn på saken i kommentarerna.